Feature

Månedens anbefalte mobilspill

Spartanere i krig, monokromatisk skrekk og fugler som bæsjer blant de utvalgte i juli.

1: Side 1
2: Side 2

Forever Lost: Episode 2

Sjanger: Eventyr
System: iOS / Android
Utvikler: Glitch Games

Last ned Forever Lost: Episode 2: iOS / Android (Pris 18-21 kroner).

Første del i denne serien ble valgt ut blant månedes beste androidspill i mars. Da kalte jeg det et av de skumleste spillene jeg til da hadde spilt på telefonen.

Uggen stemning.

Derfor har jeg gått og gledet med til neste episode i spillserien. Jeg skal ikke røpe noenting fra historien, men jeg vil anbefale alle som vurderer spillet å begynne med eneren, da det er en gitt historie som følges.

Også denne gangen er det gåter som må løses, og ulike steder som må utforskes. Problemene du møter på er vanskelige, men jeg kom meg gjennom hele episoden uten å ty til eksterne hjelpemidler. Alle områdene du er innom er flotte, og musikken i spillet er veldig bra. Begge er med på å gi spillet akkurat den stemningen man er på jakt etter i et slikt spill.

Kontrollene er uforandret i forhold til forgjengeren, og fungerer like godt. Du sveiper for å se deg omkring, og trykker på det du vil gjøre noe med. Du kan ta bilder av ledetråder, og til og med notere slik at du kan ta det fram ved behov senere.

Historien blir enda mer spennende i andre episode, og Forever Lost seiler opp som et solid, skummelt kvalitetsspill.

Uggen stemning.

Limbo

Sjanger: Pattform
System: iOS
Utvikler: Playdead

Last ned Limbo: iOS (Pris 35 kroner)

Les også
Fansen pusser støvet av Age of Empires II

Limbo er et spill alle må ha i samlingen sin.

Denne perlen av et spill ble utgitt første gang på Xbox i 2010, og har siden da blitt gitt ut på PC og Playstation.

Det eneste som er endret i mobilversjonen av spillet er styringen. Du beveger den lille gutten ved å sveipe og/eller holde i den retningen du vil han skal bevege seg. Sveip opp så hopper han. Hold fingeren nede i værheten av objektet du vil gjøre noe med, så gjør han det. Enkelt, men fungerer veldig bra til spillet.

Utover dette er spillet totalt identisk med alle andre versjoner. Derfor velger jeg å sitere konklusjonen til Øystein fra 2010:

«Det er forferdeleg vanskeleg å finne noko negativt å seie om Limbo. Det er eit spel som gir meg lyst til å kaste meg inn i debatten om kor vidt spel kan vere kunst ved å bryte meg inn i huset til Roger Ebert med ein Xbox 360 under armen medan eg ropar «Sjå her! Sjå her!». Eg kan garantere deg at du aldri har erfart noko liknande før, og sjansen er stor for at dette er den einaste sjansen du får.

Slike kunststykke kjem berre ein gong. »

Mange folk.

Order & Chaos Online

Sjanger: Eventyr
System: Windows Phone (testet) iOS, Android
Utvikler: Gameloft

Last ned Forever Lost: Episode 2: iOS / Android / Windows Phone (Pris 49 kroner).

Order & Chaos Online har vært ute en stund på Android og iOS. Det er derimot akkurat kommet ut på Windows Phone, og er derfor med blant månedens utvalgte.

Dette er det første massive online rollespillet til Windows Phone. Har du noengang vært innom spill som World og Warcraft, Rift eller Guild Wars vil du kjenne deg godt igjen. Dette er stort, du spiller sammen med mange andre, og du har mange timer med spill foran deg.

Øverste nivå er etter hvert kommet opp til 70, og sammen med utgivelsen til Windows Phone har det kommer mer innhold til Android og iOS. I tillegg til dette er brukergrensesnittet endret mye siden jeg spilte det sist, og det har blitt mye bedre.

Grafikken er fortsatt god, og krever litt av telefonen du spiller på. Min Nokia ble periodevis veldig varm når jeg spilte, på grensen til at jeg slod av og lot den hvile litt.

Du kontrollerer figuren din med venstre og høyre tommel, og ulike egenskaper brukes ved å trykke på ikonet på skjermen. Kontrollene fungerer veldig godt, de er lette å lære seg og alt er plassert på en logisk måte. Kampene mot ulike monstre er utfordrende, men etter noen nivåer har du god kontroll på figuren din.

Order & Chaos Online er et stort, online rollespill som kan sammenlignes med World of Warcraft på veldig mange måter. Visse forenklinger er det selvsagt, men dette er et spill du kan spille i time etter time, og fortsatt oppleve progresjon og se nye steder.

Mange spennende områder å utforske.

Iesabel

Sjanger: Action
System: iOS / Android
Utvikler: Forever Entertainment

Last ned Iesabel: iOS / Android (Pris 13-14 kroner).

Hvis du liker spill av typen Diablo eller Torchlight, vil du med ganske stor sikkerhet også like Iesabel. Grottevandring, monstre, magi og en hel masse slåssing er hovedingrediensene her.

Du starter med kun to valg av klasser, en stor, sterk bamse av en mann som svinger sverd og tåler mye juling. Det andre er en heks, som bruker magi til å ekspedere fiendene.

Deretter våkner du opp i en skog, omriknget av døde mennesker. Der starter eventyret, som inneholder mange, mange monstre som prøver å gjøre livet ditt så kort som mulig. Oppdragene du sendes på går i all hovedsak ut på å ta livet av et gitt antall monstre, men det er greit. Det er jo tross alt det spillet går ut på.

Du sendes til mange forskjellige steder i løpet av historien, og de er både varierte og fine å se på. Utvikleren har også greid å unngå å lage det forutsigbart. Mange spill som dette går ut på å komme til et litt åpent område, slåss mot en hel haug med fiender, for så å gå videre til neste område. I Iesabel er det trangt, variert og spennende områder du beveger deg i.

Tar du i tillegg med at spillet støtter flerspiller, så har du en vinner. Sammen med andre er spillet på sitt aller beste, og til tross for litt småfeil her og der er Iesabel det beste spillet i denne sjangeren til mobilformatet.

Enkelt, men morsomt.

Escapa

Sjanger: Hjernetrim
System: Windows Phone
Utvikler: Martin Zikmund

Last ned Escapa: Windows Phone (Gratis)

Noen ganger er det godt å ikke skulle skyte noen, følge en historie eller finne tre like. Escapa er et spill der det eneste du trenger å forholde deg til, er en liten, rød firkant.

Denne firkanten skal du styre unna andre, større blå firkanter. Hele poenget med spillet er å holde unna lengst mulig. Høres enkelt ut, men det er det definitivt ikke.

Den aller første runden jeg spilte holdt jeg i 0,76 sekunder. Etter hvert kommer man litt inn i flyten på brettet, man lærer seg størrelsesforhold på den røde firkanten i forhold til de blå og tempoet de beveger seg i. Rundene er raskt over, og dette er et perfekt spill om man har 30 sekunder ledig her og der.

I denne versjonen av spillet, som tidligere har finnes i mange andre formater, er det lagt ved en nivågenerator. Ved å legge inn et villkårlig tall får du et brett ulikt andre. Totalt skal det være over 4 milliarder brett å teste ut.

Escapa er genialt i sin enkelhet, det passer perfekt til korte spilløkter og den suggerende jakten etter toppscore er definitivt til stede.

Vil du ha flere tips? Sjekk hvilke 10 spill vi anbefalte i juni.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden