Midt i rykteflommer og kunngjøringer av neste generasjons konsoller har jeg hatt en innholdsrik måned med min trofaste Samsung Galaxy S II. Den foregående måneden har, som alle andre måneder, gitt oss et hav av nye spill vi kan sløse bort både tid og penger på.
Nå som vinteren biter seg fast med en siste desperasjon, og våren endelig står for tur blir kanskje den mobile spillplattformen enda mer relevant. Det er ikke lett å ta med seg Xbox 720, PlayStation 4 eller hva det nå måtte være på en fjelltur. Mobilen har man uansett med seg, og muligheten for en runde spill i solsteiken blir ikke tatt fra deg.
I februar har vi blitt servert en rekke gode spill, der jeg til slutt tok med alt fra en kjærlighetshistorie mellom marihøner til heavy metal-vikinger.
Cordy 2
Sjanger: Action
Pris: Gratis (de første 4 nivåene)
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: SilverTree Media
Spillet kan lastes ned her
Den glade robotgutten Cordy er en herlig kompanjong å ha med seg på bussen eller toget. Han liker lite annet bedre enn å hjelpe andre i nød, og enhver utfordring møtes med iver og pågangsmot. I likhet med forgjengeren er Cordy 2 et todimensjonalt plattformspill, der man skal hoppe og sprette seg vei gjennom alle de ulike nivåene.
En av de sterkeste kortene er hvor polert og vellaget det er. Alt er nydelig å se på, både bakgrunner og alle figurene på veien er detaljerte og levende. Spillmekanisk er det også veldig lite å utsette på tittelen. Kontrollene er responsive og alle kommandoer skjer uten forsinkelse. Kontrolloppsettet er godt og intuitivt, og fungerer akkurat så bra det trenger til denne typen spill. Man hopper, løper og gjør andre ting uten problemer.
Vanskelighetsgraden øker fint utover, og man har mye innhold å bryne seg på. Det er mange nivåer å komme igjennom og gjenstander som skal samles inn.
Cordy 2 bringer lite nytt til sjangeren, men alt den lille roboten har med seg oser det kvalitet av.
Forever Lost: Episode 1 SD
Sjanger: Hjernetrim
Pris: 12,81 kr.
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Glitch Games
Spillet kan kjøpes her
Forever Lost: Episode 1 er et av de skumleste spillene jeg har opplevd i mobilformat.
Man våkner opp i et rom. Rommet er ukjent, med lite tydelig tegn på hvor eller hvorfor man befinner seg nettopp her. En ting er derimot sikkert, det er en uggen og ubehagelig følelse over det hele. Som om det er noe galt, uten helt å greie å sette fingeren på det.
Du må peke og klikke deg gjennom mange varierte, vanskelige og oppfinnsomme gåter i løpet av spillet. Noen så frustrerende at jeg måtte ta pause, men med en løsning nesten pinlig logisk at det nesten var flaut. Utvikleren har hele veien balansert på den rette siden av hvor vanskelig oppgavene er, noe som gjør dette til et veldig fornøyelig og suggerende spill.
I Forever Lost: Episode 1 sveiper, trykker og tenker du deg vei gjennom et et spill med flott grafikk og et lydspor som passer som hånd i hanske til historien. Jeg gleder meg veldig til neste episode.
Vector
Sjanger: Action/Arkade
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Nekki
Spillet kan kjøpes her
Vector er et av de visuelt mest imponerende spillene jeg har sett på telefonen min. Ikke nødvendigvis fordi grafikken er den nyeste og mest polerte, men fordi det har en så distinkt stil gjennomført fra første til siste minutt.
Blandet med flotte, smidige animasjoner er dette en veldig fornøyelig sidescrollende plattformopplevelse. En kontorrotte bryter fri fra overmaktens kontroll, og tar bena fatt. Nå må man hoppe, skli og trikse seg fra start til mål gjennom mange nivåer. Timer du ikke bevegelsene dine ved hjelp av sveip og trykk på skjermen helt korrekt, blir du fanget og må starte på nytt.
Hovedpersonen er et naturtalent i parkour, og det er et hav av ulike bevegelser å kjøpe. Dette kan du gjøre enten ved å samle inn penger i brettene, eller kjøpe med dine egne penger. Personlig setter jeg veldig liten pris på den snarveien, da det hemmer litt av mestringsfølelsen og premiering av egeninnsats, men hver sin smak.
Fra første brett var jeg hektet på Vector. Den særegne stilen, de flotte animasjonene og masse innhold å låse opp gjorde det til en av månedens aller største fornøyelser.
Die For Metal
Sjanger: Arkade, plattform
Pris: 6 kr.
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: SinSquid Games
Spillet kan kjøpes her
Hva får du om du tar en del metal, en del plattform og en god dose morbid humor? Jeg vet ikke svaret, men jeg innbiller meg at Die For Metal kan være et svaralternativ.
Her er man en norsk viking, med et brennende ønske om å få være med i det lokale metalbandet. For å få lov må han derimot vise at han er seriøs. Naturligvis skjer dette ved å hoppe seg vei gjennom en hel del ulike brett, med mål om å få tre stjerner og kanskje samle inn alle de skjulte hodeskallene.
Dessverre for metalvikingen vår er det også dødsfeller overalt på disse brettene. Og hvis han så mye som sneier en av de eksploderer han, bokstavelig talt. For å forhindre dette styrer du vikingen til høyre og venstre med venstre tommel på skjermen, mens du på den høyre siden hopper. Han kan dobbelthoppe, sprette oppover vegger og er riktig så atletisk.
Brettene blir gradvis vanskeligere, men er aldri så lange at det blir repeterende å prøve på nytt. Grafikken passer flott til musikken, som er metal fra start til mål. Dette er et mørkt, tungt spill som ikke tar seg selv høytidelig et lite sekund en gang. Ekstra pluss for muligheten til å bare høre på lydsporet fra spillet via appen.
Dream House Days
Sjanger: Simulasjon
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Kairosoft Co.,Ltd
Spillet kan lastes ned her
Kairosoft dytter ut spill etter spill. Og til tross for at spillene i de aller fleste tilfeller følger samme grunnoppskrift greier de å spinne nye varianter. I sedvanlig vis er Dream House Days avhengighetsskapende fra første sekund.
Denne gangen skal du bygge et leilighetskompleks. For å få leieboere må du innrede leilighetene med møbler, dekorere pent og sørge for at alle beboerne er fornøyde til enhver tid. Grafikken er i kjent stil, lyden likeså. Utvikleren finner ikke opp hjulet denne gangen, men de kan lage spill som underholder.
Tonen er glad og munter, man finner mange timer med innhold og du kan spille om igjen mange ganger. Mengden med modifikasjoner du kan gjøre med leiligheter er imponerende, men blir dessverre hemmet litt av et kronglete menysystem. Det blir litt vel mye trykking inn og ut, noe som kan være frustrerende til tider.
En annen svakhet er at til tross for den hyggelig startprisen, har utvikleren valgt å ta med en rekke minitransaksjoner som forbedrer dine valgmuligheter. Etter hvert blir man nesten tvunget til å bruke penger, da videre progresjon nærmest krever det.
Til tross for en lite vellykket implementering av kjøpbare elementer, er dette et typisk velfungerende Kairosoft-spill.