Vårsesongen av de regionale League of Legends-seriene er over, opp- og nedrykkskamper er blitt spilt og vinnere er blitt kåret. Det er enda noen måneder igjen til sommersesongen settes i gang, men det betyr ikke at vi trenger å gå en lang periode uten å se League of Legends-kamper av internasjonalt kaliber.
TURNERINGENS TIMEPLAN:
4.–8. mai: Gruppespill
13.–14. mai: Semifinaler
15. mai: Finale
Detaljert timeplan finner du på det offisielle nettstedet for League of Legends »
Tradisjonen tro arrangerer Riot Games den årlige turneringen Mid-Season Invitational (MSI), denne gang i Shanghai. Turneringen spilles mellom vinnerne av de fem største regionene, samt en internasjonal joker fra de mindre regionene. Premiepotten er på 400 000 amerikanske dollar, som med dagens kurs tilsvarer over 3,2 millioner kroner.
Turneringen åpner med et gruppespill mellom de seks lagene, spredt over fem dager. Lagene spiller mot hverandre to ganger. De fire beste lagene går videre til sluttspillet, hvor kampene spilles i et best-av-fem-format. Lagene som avanserer til sluttspillet sikrer en god seeding til World Championship for sin respektive region.
Gamer.no har tatt en titt på årets deltakere for å spå utfallet av turneringen.
Selve turneringen ser du på Riots offisielle strømmekanal fra onsdag 4. mai.
6. plass: SuperMassive eSports (IWCI)
SUPERMASSIVE ESPORTS BESTÅR AV:
Berke «Thaldrin» Demir (Top)
Asım «fabFabulous» Cihat Karakaya (Top)
Furkan «Stomaged» Güngör (Jungle)
Koray «Naru» Bıçak (Mid)
Nicolaj «Achuu» Ellesgaard (ADC)
Mustafa «Dumbledoge» Kemal Gökseloğlu (Support)
Det tyrkiske laget vant sin hjemlige serie over blant annet HWA Gaming, hvor norske Jørgen «Hatrixx» Elgåen spiller. SuperMassive var tidligere kjent under navnet Beşiktaş e-Sports Club, hvor norske Isak «Energy» Pettersen Fjell var Mid Lane-spiller.
SuperMassive spilte for kort tid siden i Riots turnering for de mindre regionene, International Wild Card Invitational, hvor de vant mot lag fra Brasil, Australia, Japan, Latin-Amerika, Vietnam og Russland. Tradisjonelt sett har de ulike internasjonale jokerne vist seg å være for svake til å konkurrere mot topplagene fra de største regionene. Antakeligvis viser dette seg å stemme også for årets joker.
Verdt å nevne seg er at Support-spiller Mustafa «Dumbledoge» Kemal Gökseloğlu drepte verdens beste League of Legends-spiller, Lee «Faker» Sang-hyeok under fjorårets MSI. Opptak av dette kan du se på denne videoen fra YouTube.
Bakgrunnen for å rangere SuperMassive som turneringens dårligste lag er en svakere stall enn motstanderne, svake internasjonale resultater og mangel på evnen til å kunne tilpasse seg ulike situasjoner som kan oppstå under kampene. Lag fra de små regionene har en tendens til å spille noe endimensjonalt i motsetning til topplagene fra de største regionene. Dette vil nok også bli tydelig, spesielt mot strategisk sterke lag.
5. plass: Flash Wolves (LMS)
FLASH WOLVES BESTÅR AV:
Lihong «MMD» Yu (Top)
Hung «Karsa» Hau-Hsuan (Jungle)
Huang «Maple» Yi-Tang (Mid)
Hsiung «NL» Wen-An (ADC)
Hu «SwordArt» Shuo-Jie (Support)
Taiwanske Flash Wolves viste en god figur under forrige verdensmesterskap, og vant blant annet to kamper mot en av de to koreanske finalistene, KOO Tigers (nå kjent som ROX Tigers) i gruppespillet. De røk imidlertid ut i kvartfinalen mot europeiske Origen, som forøvrig havnet på en andreplass i årets utgave av EU LCS. Siden den gang har vi ikke sett mye til Flash Wolves i internasjonal sammenheng, men ulvene leverte jevnt over gode resultater gjennom LMS-sesongen, og slo ahq e-Sports Club 3-0 i overbevisende stil i finalen.
Verdt å dra frem i laget er unggutten Huang «Maple» Yi-Tang, som er lagets Mid Lane-spiller. Han er ansett som den beste Mid Lane-spilleren i Taiwan, og er spesielt kjent for å spille helter som «Zed» og «Azir», som begge er populære for tiden. I tillegg til å være en utrolig god spiller får Maple mye hjelp fra sin Jungle-spiller Hung «Karsa» Hau-Hsuan, som liker å spille rundt Mid Lane.
Antakeligvis vil Flash Wolves være nøkkelen til hvordan lagene plasseres fra tredje- til femteplass. Dersom de spiller opp mot sitt beste kan de slå representantene fra både Kina og Nord-Amerika. Til tross for en syvendeplass på en uoffisiell verdensranking av GosuGamers, velger vi å rangere laget som nummer fem. Til sammenligning er den nord-amerikanske representanten, Counter Logic Gaming rangert som nummer 11 på listen. Lagets plassering begrunnes med tidligere resultater mot vestlige lag og en svakere spillerstall i forhold til de fire andre store regionene.
4. plass: Royal Never Give Up (LPL)
ROYAL NEVER GIVE UP BESTÅR AV:
Jang «Looper» Hyeong-seok (Top)
Liu «mlxg» Shi-yu (Jungle)
Li «Xiaohu» Yuan-Hao (Mid)
Wang «Wuxx» Cheng (ADC)
Cho «Mata» Se-hyoung (Support)
Royal Never Give Up kommer inn i MSI med veldig sterke spillere. Laget kjempet seg til seier i den kinesiske serien, LPL, under ledelse av Support-spiller Cho «Mata» Se-hyoung. Mata er av mange sett på som en av de beste League of Legends-spillere gjennom tidene, og har vunnet både den koreanske ligaen og World Championship med tidligere klubber.
Royal Never Give Up spiller med et klassisk kinesisk tankesett, som innebærer mye fokus på å slåss fem mot fem. Laget kommer antakeligvis til å ha mye fokus på å velge helter som har sine styrker i disse slåsskampene, for å så dra ut kampene slik at disse heltene kan utnyttes til sitt fulle potensiale. En slik type strategi krever at laget «vinner» helteutvelgelsen før kampen, i den forstand at de ikke blir kontret av motstanderne.
Tradisjonelt sett bruker kinesiske lag svært sjeldent vestlige strategier som «lane swaps», hvor spillerne roterer på hvilke baner de går i for å enten unngå helter som kontrer ens egne, eller legge press på motstandernes tårn så tidlig som mulig for å skaffe seg et tidlig forsprang. Kinesiske lag har gjennom de siste internasjonale møtene vist at dette er noe de sliter med å takle, og ender gjerne fort på bakfoten dersom de vestlige strategiene lykkes.
Til tross for sterke spillerstaller jevnt over hos de beste kinesiske lagene, har de i de siste par årene levert langt under pari i internasjonale sammenhenger. Fjorårets vinner av den kinesiske serien, LGD Gaming klarte for eksempel ikke å avansere fra gruppespillet i fjorårets World Championship. Dette, i tillegg til at de vestlige lagene spiller mye rundt lane swaps, gjør at vi ikke rangerer Royal Never Give Up høyere enn en fjerdeplass.
3. plass: Counter Logic Gaming (NA LCS)
COUNTER LOGIC GAMING BESTÅR AV:
Darshan «Darshan» Upadhyaha (Top)
Jake «Xmithie» Puchero (Jungle)
Choi «HuHi» Jae-hyun (Mid)
Trevor «Stixxay» Hayes (ADC)
Zaqueri «Aphromoo» Black (Support)
I finalen av den nord-amerikanske serien fikk seere vitne et av de eldste og største rivaleriene i League of Legends; Counter Logic Gaming mot Team Solo Mid. Lagene spilte alle fem kampene i en uhyre jevn best-av-fem-kamp, og CLG kom til slutt seirende ut av oppgjøret. Dermed klarte laget å forsvare fjorårets tittel, til tross for å ha mistet to store profiler før årets sesong. For mange var det et sjokk da ADC-spiller Yiliang «Doublelift» Peng gikk til lagets største rival, Team Solo Mid. Laget valgte også å benke sin tidligere Mid Lane-spiller, Eugene «Pobelter» Justice Park, til fordel for den nåværende Mid Lane-spilleren Choi «HuHi» Jae-hyun. Counter Logic Gaming ble av mange avskrevet som favoritter før sesongen. Lagets kaptein og Support-spiller Zaqueri «Aphromoo» Black klarte derimot å styre sitt lag til en seier gjennom et sterkt strategisk spill samt en veldig god synergi mellom lagets Jungle-spiller og Top Lane-spiller.
Som det er nevnt tidligere, er CLG rangert som nummer 11 på verdensrankingen av GosuGamers. Til tross for dette velger vi å plassere Counter Logic Gaming som nummer tre, på bakgrunn av lagets egenskap til å tilpasse seg ulike situasjoner og strategier, samt kapteinen Aphromoos strategiske spill. Plasseringen avhenger mye av hvordan Royal Never Give Up og Flash Wolves takler CLGs strategier. Mye kan skje i oppgjørene mellom de tre lagene og vi tror det kan bli jevnt fra tredje- til femteplass.
2. plass: G2 Esports (EU LCS)
G2 ESPORTS BESTÅR AV:
Mateusz «kikis» Szkudlarek (Top)
Kim «Trick» Kang Yoon (Jungle)
Luka «PerkZ» Perkovic (Mid)
Kim «Emperor» Jin-hyun (ADC)
Glenn «Hybrid» Doornebal (Support)
G2 Esports gikk fra å være nyopprykkede til å bli seierherrer i løpet av én sesong. Laget imponerte hele Europa med både sterkt individuelt spill og et samspill som har holdt gjennom hele sesongen. Spillerne på G2 har gjennom sesongen spilt på seg stempler som noen av de beste spillerne i hver eneste rolle. Verdt å trekke frem er spesielt samspillet mellom Jungle-spiller Kim «Trick» Kang Yoon og Top Lane-spiller Mateusz «kikis» Szkudlarek. Denne duoen har vist seg å være dødelig effektiv mot de fleste motstanderne. I tillegg har laget en av Europas aller beste spillere i Mid Lane-spilleren Luka «PerkZ» Perkovic. Han spiller ekstremt aggressivt, og har et veldig stort helteutvalg han kan tilpasse etter lagets ønsker.
Europa har så og si alltid vært en av de beste regionene i internasjonal sammenheng, og vi tror ikke årets representant vil være et unntak. Laget har jevnt over veldig gode spillere med store helteutvalg, slik at de unngår å bli kontret i helteutvelgelsen, uavhengig av hvilke helter motstanderne velger. G2 innehar også en unik egenskap til å tilpasse seg motstandernes spillestil, noe ethvert lag streber etter. Dessuten spiller laget aggressivt, de velger slåsskamper smart, har en god synergi og er generelt sterke strategisk sett. Dette er grunnen til at vi tror G2 vil ende opp i en finale.
1. plass: SK Telecom T1 (LCK)
SK TELECOM T1 BESTÅR AV:
Lee «Duke» Ho-Seong (Top)
Bae «bengi» Seong-ung (Jungle)
Kang «Blank» Sun-gu (Jungle)
Lee «Faker» Sang-hyeok (Mid)
Bae «Bang» Jun-sik (ADC)
Lee «Wolf» Jae-wan (Support)
De regjerende verdensmesterne fra Sør-Korea, SK Telecom T1 har dominert den internasjonale scenen de siste årene. Som meritter har laget to verdensmesterskap, fem av de syv siste sesongene i den koreanske ligaen LCK og en andreplass under fjorårets MSI. I årets utgave av LCK slet SKT i de innledende rundene, men snudde skuta i sluttspillet og kjempet seg til finalen mot ROX Tigers. Med den legendariske Mid Lane-spilleren Lee «Faker» Sang-hyeok i spissen, vant SKT overbevisende 3-1 mot tigerne.
Den koreanske ligaen anses som å være av beste kaliber, med spillere fra øverste hylle. Spillerne i SKT er intet unntak, da laget har spillere i verdensklasse i hver rolle. Å vinne den koreanske ligaen er entydig med å være et lag i verdenstoppen, og koreanske lag har vunnet de tre siste verdensmesterskapene. En skulle tro at en slik dominans er midlertidig, spesielt når mange koreanske spillere ender opp i andre regioner, slik vi kan se i lagoppstillingene i de andre deltakerlagene. Det koreanske regimet har imidlertid vist seg å være vanskelig å velte, og vi tror heller ikke at det vil skje under årets MSI.
SKT har gjennom spill i hjemlig serie og på den internasjonale scenen vist at de takler hvilken som helst strategi, hvilke som helst spillere og hvilken som helst motstander. Med spillere i verdensklasse og nøkkelspillere som innehar enorm erfaring fra store, internasjonale kamper, utnevner vi SK Telecom T1 som storfavoritter til å ta tronen ved årets MSI.
Hvordan tror du turneringen vil utspille seg? Bruk kommentarfeltet for å komme med din rangering.