Designmessig er MX700 identisk med den trådbasert MX500. Ved første øyekast ser en at musen er musen er en hel del større enn MX300, som en følge av det er den også tyngre. Hvis vi ser bort ifra den optiske teknologien som er lik for hele MX-serien minner egentlig MX700 mer om Microsofts toppmodell IntelliMouse Explorer 3.0. Teknologien er også det som setter Logitech sine mus i førersettet nå om dagen. De kan skryte med hele 800 dpi og med dette er de helt der fremme på teknologifronten. Designmessig skiller også MX-serien seg fra det kjedelige og ordinære. Logitech har faktisk leid inn et nytt designbyrå til å formgi deres nye gnagere, og dette er lett å se. MX700 har ikke synlige høyre og venstre musknapp. Man har heller valgt å gjøre området der en forventer å finne musknappene til trykksensitive områder, eller usynlige musknapper om du vil. Dette er langt i fra så forvirrende som det kan høres ut som, og det fungerer godt i praksis. Musens overflate er lik den vi finner på MX300. Dette betyr at den er behandlet på et slikt vis at du får et ekstra godt grep rundt musen, og det er både en synlig og merkbar forskjell på overflaten av musen og sidene. Dette bidrar til at du lett får festet fingrene rundt den.
Etter hvert har det blitt vanlig med en horde knapper på de dyrere musene. Det har variert fra internettsnarvei-knapper til avanserte scrolle-egenskaper. Logitech MX700 kopierer MX500 med sine åtte knapper. Mange gamere vil nok synes det høres flott ut å kunne plassere sine mest brukte kommandoer på musen, men i praksis fungerer ikke dette like bra. Tre av knappene har blitt plassert rundt scrollehjulet noe som fører med seg at de blir ubrukelige i spillsammenheng. De to tommelknappene er også så små og tett plassert at det blir umulig å bruke de til noe meningsfylt. Ergonomisk sett er MX700 mer interessant enn faktisk nyttig. Ved første øyekast kan den se ut som om den passer like godt til både høyre- og venstrehendte, men så fort du prøver musen finner du ut at dette ikke stemmer.
Det er et innhugg på den venstre siden av musen hvor det tydeligvis er ment at du skal plassere tommelen. Gjør du dette blir du liggende med hånden rundt hele musen og mister en del av finkontrollen. Forsøker du å ligge litt mer bakpå kjenner du at sidegropen gnager seg inn i tommelen din og bryter med hele poenget om å være ergonomisk utformet. Hvorfor man ikke har valgt en mer avrundet form er bortenfor min fatteevne. På grunn av gropa er det også vanskelig å naturlig gli over til tommelknappene, noe som bidrar til å minske nytten av de ytterligere. I praksis har du derfor ikke noen særlig mulighet for å benytte deg av de åtte knappene, og liker du å legge stemmekontroller og lignende på musen er IntelliMouse Explorer 3.0 et mye bedre valg. Ergonomiproblemet er i mindre grad det samme vi opplevde med Logitech sin Dual Optical-mus, så er du mot formodning glad i denne formen vil du nok kunne leve med MX700. Alle andre bør nok styre unna. En må også huske at musen benytter batterier, og disse flytter på tyngdepunktet. Dette gjør at musen ikke blir like kontrollerbar som MX500 fordi du hele tiden må dra rundt på to batterier.
Kvalitetsmessig er likevel Logitech på topp slik vi har blitt vant med. MX700 er intet unntak fra dette. Knappene føles solide og motstanden er akkurat slik den bør være. Det blir sjelden registrert trykk du ikke ønsker. Hvis en bare ser på teknologien er musen helt i front sammen med de andre MX-musene fra Logitech. Scrollehjulet kjennes identisk med det vi finner på MX300, og følgelig er også dette av absolutt toppkvalitet. Som vanlig er også teflonføttene på musen glimrende. Du trenger nesten ikke Mouse Skatez med disse føttene.
Siden jeg tester mange forskjellige mus bytter jeg ofte gnagere flere ganger om dagen. Microsoft sine IntelliPoint-drivere pleier å spise det meste jeg forer den med, men MX700 spyttet den ut spontant. Alle knappene ble satt til venstre museknapps funksjon, noe som gjorde at alle spill gjengjente den som "Button 1". Å hoppe inn i en match og plutselig oppdage at musen din har blitt redusert til en eneste stor venstre museknapp er ikke koselig. Selvsagt er det meningen å bruke Logitechs egne Mouseware-drivere, men at musen ikke takler vanlige drivere og samtidig totalt ødelegger oppsettet for - i dette tilfellet - Microsoft sin IntelliMouse Explorer 3.0 har jeg aldri vært borti før. Det gikk heller ikke an å gå inn i IntelliPoint-driverne og manuelt ordne de igjen, så hva MX700-musen har gjort fatter jeg ikke. Det eneste som virket var å plugge ut alle mus fra systemet for så å koble til Microsoft-musen igjen.
Det mest interessante med MX700 er selvsagt hvordan den trådløse løsningen funker. Med i pakken følger selve musen, en basestasjon og noen oppladbare batterier. For at dette skal virke må du plugge basestasjonen i maskinen samtidig som du kobler den til en strømkontakt. Deretter må musen laders opp ved å plassere den i basestasjonen. Når du er ferdig med dette er musen klar til bruk. Noe av det første du merker er at trådløse mus fortsatt har et stykke igjen til det tar igjen sine trådbasert konkurrenter. Selv om MX700 er den beste trådløse musen jeg noensinne har testet kan du fortsatt merke at du styrer en mus fremfor selve markøren på skjermen. Etter en stund blir det noe mindre merkbart, men sammenligner du direkte kan du lett føle at det er noen uregelmessigheter. Dette til tross for at Logitech lover deg en usynlig USB-kontakt, eller rettere sagt oppdateringer på 125hz.Viktig å merke seg er det også at MX700 krever oppladning etter bruk. For de som ikke sitter på datamaskinen i lang tid av gangen er dette sikkert akseptabelt, men kan du virkelig forestille deg å måtte avbryte en kamp fordi batteriet i musen din er flatt?
Konklusjon
På den ene siden er MX700 et stort steg fremover for trådløse mus, men samtidig viser den nok en gang at trådløse mus enda ikke er en seriøs konkurrent til de tradisjonelle, trådbaserte musene. I Logitech MX700 finner du en av markedets stiligste mus koblet med den beste optiske teknologien som er tilgjengelig i dag. Til tross for dette blir det umulig å anbefale musen til en gamer når en tar ulempene knyttet til trådløse mus med i betraktningen. Synes du MX700 ser interessant ut finnes det ingen grunn til å ikke heller kjøpe den trådbaserte MX500. Logitech MX700 har også nøyaktig de samme ergonomi-problemene som MX500. Er du på jakt etter en stor mus bør du heller gå for Microsofts IntelliMouse Explorer 3.0.