Ny Tetris-rekord

Kom så langt i Tetris at hele spillet begynte forfra igjen

Ny rekord i klossespillet.

dogplayingtetris/YouTube

TLDR

  • Michael «dogplayingtetris» Artiga har fullført Tetris ved å nå nivå 255, hvorpå spillet vender tilbake til det første nivået.
  • Artigas bragd tok rundt 80 minutter, og inkluderte 3300 fullførte linjer og en 20 minutter lang kamp mot nivå 235.
  • Prestasjonen kommer mindre enn et år etter at Tetris ble «rundet» for første gang av 13-åringen Willis «blue scuti» Gibson, som nådde nivå 157.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Nesten 40 år etter at Tetris først ble laget, er det stadig nye ting å oppnå. Nå har en spiller for første gang kommet så langt at hele spillet begynte forfra igjen.

Det var Michael «dogplayingtetris» Artiga som klarte bragden. 16-åringen fullførte nivå 255, hvorpå Tetris ruller tilbake til det aller første nivået og klossene begynner å falle sakte igjen.

Totalt tok det rundt 80 minutter, med 3300 fullførte linjer. Da målet var nådd hadde Artiga plutselig så god tid at han kunne legge seg ned for å slappe av litt mellom hver nye kloss som falt.

Verdens første såkalte «rebirth» i Tetris skjer omtrent en time og 21 minutter ut i videoen.

Så fortsatte han like greit i 40 minutter til før forsøket tok slutt. Det endte med til sammen 4216 fullførte linjer og en score på over 29 millioner – naturlig nok også det nye rekorder for Tetris.

– Herregud. Jeg er så glad for at spillet er ferdig. Jeg har aldri lyst til å spille dette spillet igjen. Jeg begynte å bli gal, sa Artiga da han endelig la fra seg kontrolleren.

Prestasjonen kommer mindre enn ett år etter at Tetris ble «rundet» for aller første gang. 13-åringen Willis «blue scuti» Gibson nådde nivå 157 og opplevde verdens første spillkrasj – som ble regnet som at spillet var over.

Det hører med til historien at Artiga spiller en versjon av Tetris der spillet ikke krasjer på høyere nivåer. Han slapp dermed å bekymre seg for akkurat det, men måtte fortsatt holde tunga rett i munnen for å plassere alle klossene riktig mens de raser nedover skjermen.

Han måtte også takle det beryktede nivået 235. Dette er fortsatt ødelagt og krever at man fullfører over 800 linjer, som tar rundt 20 minutter, før spillet går videre til 236.

LES OGSÅ: Tetris Forever byr på over 15 spill og en helt ny dokumentar om serien »

Siste fra forsiden