Larian har lenge vært åpne om at en Kickstarter-kampanje har vært høyaktuelt. Den var riktignok ikke planlagt lansert riktig enda, men i forbindelse med en brutt embargo og positiv omtale, bestemte den belgiske utvikleren seg for å smi mens jernet var varmt. Dermed var det duket for Kickstarter-kampanje for Divinity: Original Sin under GDC og samtidig med konkurrerende kampanjer som Torment: Tides of Numenera og Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues. Kanskje ikke det optimale tidspunktet hvis man vil være alene i rampelyset.
Så er da heller ikke Larian kjent for å mangle baller. Den lille utvikleren har brutt med tradisjonelle utgivere, og finansierer utviklingen selv. Ikke bare av Divinity: Original Sin, men også for Dragon Commander, som utvikles parallelt. Dermed har de kunnet ta designvalg utgivere aldri hadde akseptert. Den selvstendige posisjonen var for eksempel en forutsetning for at Divinity: Original Sin kunne bli rundebasert. Også det første spillet i serien, Divine Divinity, var designet etter dette konseptet. Da det likevel endte opp i sanntid var det for å tekkes utgivere som mente at rundebaserte spill hørte fortiden til.
Valgfri og sømløs samarbeidsspilling
Nytt er det også at en av spillets to hovedpersoner kan kontrolleres av en venn. Dette foregår sømløst, slik at du kan spille alene når du måtte ønske det, og få selskap når det måtte friste. Begge tar del i dialoger, og har dessuten mulighet til å være uenige seg imellom. Spillerne blir heller ikke bundet til å gjøre det samme, og dersom en av spillerne starter en rundebasert kamp, vil likevel den andre kunne bevege seg fritt rundt i sanntid, pusle med sitt, starte egne kamper eller ile til unnsetning.
Selv om Divinity: Original Sin blir et ganske annerledes spill rent spillteknisk, er det trygt plassert i samme univers som de øvrige Divinity-spillene. Larian lover oss også den samme frie og åpne opplevelsen. Humoren og den fantastiske musikken vi kjenner fra serien skal også være på plass. Verktøyet utviklerne bruker for å skape omgivelser og historier skal følge med spillet, slik at det blir enkelt for spillerne å lage sine egne eventyr og dele dem med andre.
Spillet er i rute, og vil slippes uansett hvordan det går med Kickstarter-kampanjen. Så hvorfor skal vi åpne lommeboka nå? Larian spiller tilsynelatende med åpne kort rundt dette. De ønsker rett og slett å stappe mer godsaker i spillet enn hva det nåværende budsjettet tillater. En vellykket Kickstarter-kampanje skal gjøre det mulig å rekruttere flere utviklere, og dermed skape mer innhold uten at det går på bekostning av lanseringstidspunkt. De ber om 400 000 dollar, og to dager ut i kampanjen nærmer de seg halvparten av dette.
Selger ikke integriteten
Dersom du bare ønsker selve spillet, er det ditt fra 25 dollar og oppover. Åpner du lommeboka mer, finner du alt du kan forvente på menyen. Lydspor, dokumenter, ekstra kopier, tilgang til uferdige versjoner og så videre. Det er dessuten rikelig med muligheter for den som ønsker å påvirke selve spillet, men her har Larian valgt en vri som samtidig bevarer deres kunstneriske integritet. Spillere som betaler nok kan riktignok bidra med dialog, navn på skapninger og så videre, men disse valgene vil bare bli aktivert for de som aktivt låser opp innholdet med din personlige kode. Dermed kan du fri til samboeren via en dialog i spillet eller døpe en fiende «Turborumpesprekk» uten at resten av oss må leve med dine mer eller mindre obskøne valg.
Vi stiftet bekjentskap med Divinity: Original Sin i mai 2012, og likte hva vi så. Spillet ventes mot slutten av 2013, og Windows blir første plattform. Målet er likevel å slippe en egen versjon for OS X og Linux litt senere. Disse skal da kunne lastes ned gratis for de som allerede har kjøpt spillet. Blant nedlastningsalternativene vil vi finne DRM-fri versjon på GoG og trolig vil det også dukke opp på Steam.