Hydro Thunder: Hurricane er et spill som er lett å gjøre seg opp en mening om. Enten liker du det eller så liker du det ikke, og du vet det innen du har prøvd den første banen. Spillet er et høyhastighets racingspill med båter som ikke bryr seg om trivialiteter som realisme, og det er lite eller ingenting å spore av nyskapning.
Dette er et spill som har ett eneste mål: å underholde. Hydro Thunder gjør sitt beste for å huke deg inn i malstrømmen og holde deg der. Er denne båtraceren verdt saltvannet fartøyene suser rundt i?
Gammelt nytt
I denne nyversjonen av det ti år gamle konsoll- og arkadespillet Hydro Thunder er det egentlig lite som har forandret seg. Man velger modus, bane og kjøretøy og før du rekker å bli lei av den utrolig repetitive musikken er du allerede godt i gang med løpet.
Dette er et racingspill slik de var i de gode gamle dager. Kjørefølelsen er gjennomført arkade-aktig, båtene er mer responsive og lettstyrte enn en sykkel på ny asfalt og kjøretøyene flyr vegg i mellom , tilsynelatende fjærlette, ofte uten å ta noe skade i det hele tatt.
Det finnes tre ulike typer båter som klassifiseres ut i fra hvilken type løp de kan brukes i; man kan velge mellom enten nybegynner-, avanserte eller ekspert-båter. Disse skiller seg vesentlig fra hverandre både utseendemessig og i forhold til hvordan de oppfører seg i vannet, og det er gøyalt å prøve forskjellige for å finne favoritten.
Her har man ingen åpen verden å utforske eller ulike ting å bruke pengene på. Man låser opp ting ved å kjøre bra – jo bedre plassering du får desto mer poeng får du. Innledningsvis har man bare en bane og et par båter å velge mellom.
Slike system er etter min mening egentlig unødvendige i dag. Utvikleres desperate trang til å tvinge spillere til å låse opp ting er heldigvis på vei bort, og det kan ikke skje fort nok.
Hydro Thunder er som nevnt gammeldags, også på dette punktet. Heldigvis blir ikke dette veldig frustrerende i Hydro Thunder; alt du foretar deg gir nemlig penger i opplåsingskassen. Det vil si at du tjener inn penger uansett om du spiller kappløp online, turnering alene, eller har med deg kompiser i stua, og midlene du har samlet inn gjelder over hele fjøla.
Perfekt guttekveld-spill
Dette betyr igjen at man slipper å bruke timevis på å låse opp baner og båter mens kompisgjengen sitter og ser på. Dermed blir Hydro Thunder et spill som nesten garantert vil gjøre enhver guttekveld til en suksess. Spillet har noe så sjeldent som lokal flerspiller, og attpåtil for fire spillere. Flerspiller passer spillets høye tempo og ekstremt spretne fysikk ypperlig. Kaoset og frustrasjonen som fort oppstår i løp med fire menneskelige spillere i samme stue vil helt sikkert føre til lettere hysteriske anfall.
Onlinedelen til spillet er også overraskende robust, om ikke akkurat stappfull med valgmuligheter. Hydro Thunder havner under den begrensede kategorien bilspill undertegnede faktisk liker å spille over nett, kanskje aller mest fordi spillet er såpass uforutsibart. Det skal ikke mye til før båten du kjører velter, eller sneier en vegg og eksploderer, dermed er løpene aldri over før de er over.
Når det gjelder det visuelle er det for første gang tydelig at det er snakk om nedlastbar tittel. Grafikken er lite detaljert og røff, og i høyere oppløsninger blir disse svakhetene desto tydeligere.
Les også: Anmeldelse: Wipeout HD Fury
Båter ... Eller romskip?
Det aller største problemet er at det ser ut til at båtene suser over vannet mer enn de pløyer gjennom det. Vi vet alle at vann er svært vanskelig å lage i spill, og dessverre har man egentlig ikke lykkes helt i Hydro Thunder på dette områder. Den pikselerte og foreldede vannspruten bak båtene lurer heller ingen.
Alt dette førte til at jeg følte at jeg kjørte i et svevende romskip, fremfor en racerbåt.
Men spillet er likevel ganske gøyalt, og det kan vi i stor grad takke banene for. Hvis du ikke allerede har fått det med deg er realisme et skjellsord i dette spillet. Hvordan skulle man ellers forklare den utrolige variasjonen de åtte banene representerer?
En av de sprøere er banen Åsgard, som faktisk har den ordrette undertittelen «hjemmet til guderne». Her kjører du i sinnsyk hastighet mellom fallende istapper, isfjell og gigantiske økser, og sannelig møter du ikke også på en av gudene underveis i løpet også. Kontrasten blir da stor til den neste banen du låser opp, som foregår rundt det beryktede Bermuda-triangelet. Skal man tro utviklene av dette spillet så er det gigantiske krokodiller som har skylden for områdets rykte for å senke skip.
Konklusjon
Hydro Thunder: Hurricane er så gammeldags at det nesten blir kontroversielt, og presentasjonsmessig er Hydro Thunder langt ifra noen perle i havet. Med båter som oppfører seg som romskip som spretter mellom veggene mer eller mindre tilfeldig er det tydelig at dette er et spill som hverken kan eller bør tas seriøst.
Likevel er det vanskelig å mislike spillet alt for sterkt. Spillet har definitivt sin underholdningsverdi og sjarme. Hydro Thunder: Hurricane kan derfor være perfekt for deg som leter etter et stykke billig, enkel og underholdende racingspill du kan spille med vennene dine.
Hydro Thunder: Hurricane er tilgjengelig nå til Xbox 360 gjennom konsollens nedlastingstjeneste, Xbox Live Arcade, og koster 1200 Microsoft-poeng.
Les også:Returnerer selveste Master Chief?
Les også:Slåsserivaler i samarbeid
Les også:Galskapen er tilbake i eventyrland