Norsk Counter-Strike har en lang og rik historie som strekker seg fra så tidlig som 2001 og frem til i dag. Med storlag som eoLithic, Team9, Team Catchgamer og NoA var Norge helt oppe i verdenseliten i flere år. Og med store norske lag kom det også store norske profiler som Jørgen «XeqtR» Johannessen, Ola «elemeNt» Moum og Sondre «REAL» Svanevik som satte sine spor i Counter-Strike 1.6.
Da sistnevnte la opp som spiller etter et middels halvår i MeetYourMakers, gikk norsk Counter-Strike inn i en mørkedal med få lag, og få spillere av internasjonal rang. De største profilene ga seg med kort mellomrom, og plutselig var det ingen ledertyper igjen til å dra opp en ny generasjon med stjerner til den norske Counter-Strike-himmelen.
Kortversjonen
- Partyastronauts dannes - «rain» entrer den norske scenen.
- Nytt hjem i London Conspiracy.
- Norsk Counter-Strike-historie skrives i Major-kvalifiseringen.
- Norges første Major: ESL One Cologne.
- «rain» plukkes med videre i norske LGB.
- LGB sikrer ny Major-deltagelse.
- Klart for ny Major: ESL One Katowice.
- LGB v2 sikter seg inn på Copenhagen Games.
- Internasjonal supersatsing plukker opp «rain».
- Første store tittel: Gaming Paradise 2015.
- Gjenforening med «jkaem» under G2-fanen.
- Den syvende Majoren: Dreamhack Cluj-Napoca.
- FaZe Up, omdømme og meritter.
Etter regn kommer sol
Enkelte lysglimt dukket opp i ny og ne men ingen norske lag klarte å klore seg fast i verdenstoppen som ble dominert av danske mTw, svenskene fra fnatic og SK Gaming og ikke minst de ukrainske legendene i Natus Vincere. Ved introdukjonen av Counter-Strike: Global Offensive i 2012 var den norske scenen så godt som ribbet for store lag og profiler, med noen få unntak.
Håvard «rain» Nygaard
Halvor «Vendetta» Gulestøl
Gullik «Cy» Granerud
Marius «firesenz» Holte
Thomas «thrax» Sundby
Tidlig 2013 dannes et nokså ukjent lag ved navn Partyastronauts. Lagkaptein Gullik «Cy» Granerud får med seg flere rutinerte Counter-Strike Source-spillere som blant annet Halvor «Vendetta» Gulestøl og Marius «firesenz» Holte. Men hverken Gulestøl eller Holte vet at de på det tidspunktet spiller på lag med en fremtidig Major-vinner og MVP-vinner.
Dette er historien om Norges soleklare ener i Counter-Strike: Global Offensive - Håvard «rain» Nygaard.
Glimter for alvor til i den norske Counter-Strike-scenen
Selv om Partyastronauts stiger raskt i gradene i Norge, tar de et nytt skritt i januar 2014. Den talentfulle AWP-stjernen Sebastian «ensa» Aas og stortalentet Kristoffer «MystiC» Michelsen på henholdsvis 19 og 18 år, trer inn i laget. På hjemmebane leverer den nye lagoppstillingen godt i Altibox-ligaen og under ByLAN, så godt at «rain» sine ferdigheter bemerkes fra andre hold.
Mange kan se konturene av et lag som er klar til å utfordre H2k om den norske tronen. På den tid er det H2k som har mest å vise til av meritter i Norge og er av mange ansett som det beste laget i landet. Likevel starter flere lag å sikle etter Partyastronauts-trioen «ensa», «Mystic» og «rain».
På sommertid har Nygaard dominert såpass i sitt Partyastronauts at nye dører åpnes, og det er fire spillere fra H2k som klarer å overtale nordmannen til å forlate sine lagkamerater til fordel for et nytt prosjekt som starter med navnet .no.
Nytt hjem i London Conspiracy
Bare uker etter at den nye lagoppstillingen offentligjøres blir laget plukket opp av den britiske organisasjonen London Conspiracy.
Håvard «rain» Nygaard
Ruben «RUBINO» Villarroel
Bjørn «Skurk» Maaren
Pål «Polly» Kammen
Markus «maak» Karlsen
Laget debuterer under Dreamhack Summer, men får det tøft i dødens gruppe mot gigantene Virtus.Pro, SK Gaming og Fnatic. Ikke overraskende ryker nordmenene ut på en 13-16. plass. Men erfaringen skal vise seg å være gull verdt for nordmennene senere på året, når de skal forsøke å kvalifisere seg til årets høydepunkt - ESL One Cologne.
Veien til Major starter med en åpen nordisk kvalifisering hvor London Conspiracy knaller til med to 16-4-seiere mot finske Munahaukat og islandske TEN5ION. Pål «Polly» Kammen og Bjørn «Skurk» Maaren er fraværende under kvalifiseringen og erstattes av Thomas «quitY» Holm Nilsen og Nygaards tidligere lagkamerat i Partyastronayts, «Mystic». I kampen om avansement til den europeiske kvalifiseringen til ESL One Cologne møter nordmennene et sterkt svensk lag med Simon «twist» Eliasson og Jacob «pyth» Mourujärvi i spissen. Det blir tøffere i det siste og avgjørende oppgjøret, men nordmennene får omsider grep på svenskene og vinner til slutt 2-1 i kart.
Det er mye oppmerksomhet knyttet til «Mystic» og hans imponerende nivå i Norge på denne tiden, men da den neste delen av kvalifiseringen til ESL One Cologne starter, er det «Polly» og «Skurk» som er tilbake på server, mens «Mystic» må se lagets faste femmer konkurrere videre uten hans deltagelse.
Norsk sensasjon i Major-kvalifiseringen
I august samme år starter kvalifiseringen til selve Majoren og London Conspiracy trekkes opp mot k1ck og velkjente Ricardo «fox» Pacheco. Det er et spennende oppgjør for Nygaard og London Conspiracy som på dette tidspunktet er befestet som Norges beste lag - som skal ut mot Portugals beste menn og et klannavn de fleste Counter-Strike-entusiaster har hørt om en eller annen gang i 1.6 eller CS:GO.
Samtidig som at London Conspiracy forbereder seg til oppgjøret skjer det et bytte i lagoppstillingen. Markus «maak» Karlsen går ut av laget, men der mange ville trodd at stortalentet «Mystic» skulle få sjansen igjen, er det Team9-legenden Preben «prb» Gammelsæther, som tar plass i lagoppstillingen. «prb» har skrevet seg inn i norsk 1.6-historie ved å representere lag som Team9 og NoA, men var på dette tidspunktet i karrieren ikke på sitt mest aktive og derfor et spørsmålstegn når det hele skulle avgjøres.
Men med rutinerte «prb» i lagoppstillingen vinner «Polly» AWP-duellen mot langt mer meritterte «fox», samtidig som «rain» bidrar med en solid oppvisning i et oppgjør som går til tre kart, og 2-1-seier til London Conspiracy. Et godt resultat for nordmenene som ikke rekker å suge lenge på karamellen. For der navnet k1ck ringer bjeller i Portugal, er det en helt annen dimensjon som klinger i neste og siste hinder for «rain» og London Conspiracy - rundt neste sving venter nemlig Na'Vi.
Med tre av 1.6-historiens beste spillere, krydret med litt AWP-magi fra Ladislav «GuardiaN» Kovács levnes ikke det norske håpet noen som helst sjanse.
Men det som følger, er norsk Counter-Strike-historie.
Med seier i oppgjøret vil Norge kunne juble for sitt første og eneste lag som er kvalifisert til en Valve-sponset Major. I 2014 var det ingen lagrangering i regi av HLTV.org, men da dette kom på plass året etter i 2015 var Na'Vi rangert på en tredjeplass.
Lonon Conspiracy kunne med andre ord fint ha klart å møte et enklere siste hinder i sin kvalifisering. Men slike ting kan ha lite å si i et spill som Counter-Strike. I oppgjørets første kart tok det helt av for Bjørn «Skurk» Maaren som ikke satte en eneste fot feil på Inferno og bidro med sterke 27-13 i K/D og 1.68 i rating. London Conspiracy tok dermed første kart 16-8, et kart «Skurk» mest sannsynlig vil se tilbake på med et smil om munnen.
Det var rett ned på jorda igjen for nordmennene på Mirage, da Na'Vi viste sitt sanne seg med brutale 16-3 og dermed 1-1 i kart til hvert av lagene. Det var få fans som klarte å se lyst på London Conspiracy sine sjanser på Dust2 etter nedsmadringen på Mirage - men kanskje det var noen i London Conspiracy som ante håp. Uavhengig av dette fikk vi en uvirkelig thriller på De Dust2. Lagene fulgte hverandre tett, ingen skilte seg ut, 8-7, ved sidebytte og 7-8 etter sidebytte. Det hele bunnet ut i overtidsrunder etter at lagene fulgte hverandre hele veien til 15-15.
Klare for Major
Ruben «RUBINO» Villarroel
Bjørn «Skurk» Maaren
Håvard «rain» Nygaard
Preben «prb» Gammelsæther
Pål «Polly» Kammen
Overtiden skulle vise seg å bli smått uvirkelig for norske Counter-Strike-fans. Det var plutselig helt tomt i Na'Vi-gården som leverte en ufattelig kollektiv brist. Ruben «RUBINO» Villarroel dro det meste av lasset med 31 frags, og etter 6-1 i overtime ble avansement til Major endelig virkelighet.
London Conspiracy ble Norges første lag til å delta i en Major i Counter-Strike: Global Offensive noensinne og er for alltid skrevet inn i norsk Counter-Strike-historie.
ESL One Cologne
Norges første deltakelse i en CS:GO-major ble altså Cologne som kun var spillets tredje Major i det som til slutt ble 19 turneringer - de aller gjeveste turneringene for enhver CS:GO-profesjonell å kunne delta i. Før turneringen fyrte i gang hadde London Conspiracy varmet opp med Gfinity 3.
Laget skulle vise fine tendenser med seier over britiske Infused, Nord-Amerikanske iBUYPOWER og svenske Epsilon. Sterke seiere for nordmennene som ble et nummer for lite når fnatic og Virtus.pro sto på andre siden på server. fnatic-matchen ble et knusende 16-6-nederlag men mot de polske legendene kunne nordmennene i det minste ta med seg et kart og 2-1-tap. Dermed avsluttet de generalprøven med en delt 5-8-plass.
Turneringen ble vunnet av Virtus.pro foran franske Titan hvor Janusz «Snax» Pogorzelski leverte sterkest individuelt gjennom turneringen.
Tilbake til ESL One Cologne ble lagets AWP-spiller Pål «Polly» Kammen intervjuet av HLTV.org. Hovedpunktene handlet om at laget ikke hadde kunnet samle seg for bootcamp, at de gikk inn som underdogs og håpet å kunne avansere fra gruppespillet.
Det var andre tider før, og i gruppespillet ble det spilt kun ett kart per oppgjør. Majoren skulle dessverre bli en katastrofe for nordmennene som etter fine tendenser under Gfinity 3, fikk grisebank av franske Hovik «KQLY» Tovmassian (senere tatt for juks. red.anm) og Dan «apEX» Madesclaires LDLC i Major-debuten. Det skulle kun bli to runder for nordmennene som måtte vinne neste oppgjør mot danske Copenhagen Wolves. På Cache fortsatte dessverre trenden for London Conspiracy som tapte 16-5 for danskene ledet av Finn «karrigan» Andersen.
Dermed var eventyret over litt før det startet.
Norges nye superlag
Knappe fire måneder etter ESL One Cologne, var det på ny klart for endringer i det norske laget. Håvard «rain» Nygaard og Ruben «RUBINO» Villarroel hadde fått blod på tann, og deres nåværende lag leverte ikke gode nok resultater. Etter et surt tap for Flipsid3 Gaming hvor en invitasjon til DreamHack Winter glapp i siste hinder måtte tre av lagets medlemmer ut døren.
LGB ble til slutt
Ruben «RUBINO» Villarroel
Morten «Zeves» Vollan
Håvard «rain» Nygaard
Joakim«jkaem» Myrbostad
Pål «Polly» Kammen
Ut av laget forsvant Pål «Polly» Kammen, Bjørn «Skurk» Maaren og Preben «prb» Gammelsæther. Inn kom Ingame Leader Morten «Zeves» Vollan, supertalentet Joakim «jkaem» Myrbostad, og AWP-talentet Sebastian «ensa» Aas – de to sistnevnte etter opphold i Nygaards Partyastronauts.
Men relasjonen til London Conspiracy blir kortvarig da den nye lagoppstillingen etter tre uker velger å forlate den britiske organisasjonen til fordel for norske LGB Esports. Endringene fortsetter i den norske leiren da Sebastian «ensa» Aas måtte vike plass for rutinerte Pål «Polly» Kammen som fikk en ny sjanse. At «ensa» gikk ut av laget var en overraskelse for mange i det norske Counter-Strike-miljøet ettersom spilleren hadde levert godt. «ensa» fikk ingen stor Counter-Strike-karriere og forblir et lite mysterium og en tanke på hva som kunne ha blitt.
Dermed var det nye norske prosjektet satt.
Veien til ny Major
I februar 2015 er det klart for ny kvalifiseringen til ny Major for det norske laget. Copenhagen Wolves må slås for at nordmennene skal videre i kvalifiseringen hvor gevinsten er deltagelse i ESL One Katowice. Danskene har endevendt hele lagoppstillingen som vant 16-5 i Cologne og ledes av Nicolai «HUNDEN» Petersen, en spiller som i dag er kjent for å avle opp danske Ingame ledere, men mest sannsynlig mer kjent for et halvt dusin skandaler som trener i flere av de største danske organisasjonene.
Ny lagoppstilling hos ulvene skulle gjøre oppgaven lettere for LGB og Ruben «RUBINO» Villarroel som ledet an med 20-11 i K/D, 1.38 i rating og 16-8-seier. I siste hinder måtte Norges beste lag slå ut Flipsid3 Tactics for å sikre seg nok en Major.
Flipsid3 Tactics var en russisk-ukrainsk lagsammensetning mest kjent for å være et av Oleksandr «s1mple» Kostyliev sine gjennombruddslag, men i dette oppgjøret spilte ikke CS:GO-historiens beste AWP-spiller. Det gjorde dog Counter-Strike 1.6-historiens beste AWP-spiller - Yegor «markeloff» Markelov.
Legende i 1.6 til side, «markeloff» hadde etter lanseringen av CS:GO gått vekk fra sin elskede AWP og byttet til vanlig rifle-spill. Til tross for 25-15 og 1.47 i rating for sitt lag klarte ikke 1.6-legenden å stoppe «Polly», «rain» og «jkaem» som alle leverte sterkt og sikret LGB og Norge sin andre deltagelse i en CS:GO-major.
ESL One Katowice 2015
Den femte Majoren i CS:GO ble avholdt i polske Katowice og skulle bli Håvard «rain» Nygaards store mulighet til å revansjere de svake resultatene fra Majoren i Cologne. Dette skulle tyske PENTA få kjenne på allerede i første oppgjør hvor Nygaard i kjent stil regelrett smadret tyskerne med 21-9 i K/D, 1.69 i rating og pene 16-3 i deres åpningskamp.
2015 var en eneste stor maktkamp mellom Sverige og Frankrike som begge hadde to lag i verdenstoppen. Sverige hadde fnatic og NiP mens Frankrike skiltet med Titan og Envy. LGB og Nygaard skulle møte sistnevnte hvor vinneren var videre fra gruppespillet, mens taperen fikk ny sjanse mot vinneren av det andre oppgjøret i gruppa. Lettere sagt enn gjort.
Franskmennene skulle vise seg å bli et nummer for store og vant Cache 16-8 hvor Nygaard var eneste nordmann med pluss-rating. Dette satte opp et nytt oppgjør mot PENTA som hadde sjokkert hele Counter-Strike-verdenen med å slå ut Kenny «kennyS» Schrub sitt Titan fra turneringen med 16-4 på Cache.
Dust2 skulle bli det avgjørende kartet for begge lag som fulgte hverandre tett frem til sidebytte hvor PENTA ledet 8-7. Nedsablingen fra det første oppgjøret hvor LGB vant 16-3 var bare å glemme. Det skulle bli for vanskelig å stoppe Kevin «kRYSTAL» Amend som var i sitt livs form og dunket ut 32 frags og 1.73 i rating-prestasjon. Det skulle dessverre bli for mye for nordmennene som kræsjet ut av turneringen mot laget de hadde smadret 16-3 i åpningskampen.
Dermed ble dette den siste Major-turneringen med et helnorsk lag på deltagerlisten i Counter-Strike: Global Offensive.
Nye muligheter i København
«rain» hadde fortsatt å imponere individuelt i 2015 og var åpenbart en av lagets viktigste byggebrikker videre. Etter Katowice var det klart for nytt spillerbytte i den norske leiren og Morten «Zeves» Vollan måtte tre til side. Vollan skulle kort tid senere bygge videre i Copenhagen Wolves. Inn kom det svenske AWP-talentet Mikail «Maikelele» Bill, som erstattet Pål «Polly» Kammens AWP-rolle ettersom «Polly» tok over Ingame leader-ansvaret fra Vollan. Byttet ga god effekt fra start for LGB, som gikk ubeseiret gjennom CEVO Season 7 Placement EU. En fin oppladning før Copenhagen Games.
Nye LGB
Ruben «RUBINO» Villarroel
Mikail «Maikelele» Bill
Håvard «rain» Nygaard
Joakim«jkaem» Myrbostad
Pål «Polly» Kammen
Med norske øyne kunne man ane en liten sensasjon før Copenhagen Games, på papiret virket LGB sterkere, og de hadde vist glimt av storhet før turneringen. I tur og orden ble islandske malefiq, danske puta, polske INSHOCK feid ut av server, ettersom spesielt «rain» og «jkaem» fyrte på alle sylindrer. I kvartfinalen skulle det bli gjensyn med Copenhagen Wolves og Nicolai «HUNDEN» Petersen. Danskene hadde byttet inn Asger «AcilioN» Larsen og Marco «Snappi» Pfeiffer siden forrige oppgjør, men det skulle ikke hjelpe hjemmehåpet som fikk stryk 2-0, igjen orkestrert av superduoen «jkaem» og «rain» som over to kart leverte henholdsvis 1.46 og 1.45 i rating.
I semifinalen i det øvre turneringstreet sto storfavoritten TSM for tur. Det danske superlaget kunne skilte med navn som er skrevet inn i CS:GO-historien med gullskrift: Nicolai «device» Reedtz, Andreas «Xyp9x» Højsleth, Peter «dupreeh» Rasmussen figurerte sammen med Finn «karrigan» Andersen og Rene «cajunb» Borg. Danskene ble for sterke og vant 16-1 og 16-14.
Nede i det lavre turneringstreet måtte LGB vinne for å unngå eliminering fra Copenhagen Games, og på andre siden av server møtte de et lag de hadde god kjentskap til, nemlig Flipsid3 Tactics. En liten detalj fra sist gang lagene møttes var at Flipsid3 hadde byttet inn Oleksandr «s1mple» Kostyliev inn i laget. På denne tiden hadde «s1mple» et rykte på seg i å være toxic og nokså umoden. Men mot LGB skulle han spille godt, men likevel overskygget av landsmannen Yegor «markeloff» Markelov som klinket til med sterke 1.57 i rating og 20-8 på tavla. Dermed røk LGB ut av turneringen med 16-3 i sekken.
Internasjonal supersatsing setter øynene på «rain»
Kinguin v1
Ricardo «fox» Pacheco
Adril «ScreaM» Benrlitom
Håvard «rain» Nygaard
Alexander «SKYTTEN» Carlsson
Mikail «Maikelele» Bill
Etter Copenhagen Games som endte med 5-6-plass for LGB gikk «Maikelele» ut av laget for å bygge et nytt prosjekt. Et forvarsel på hva som ville komme. Den 23. april går «rain» ut av LGB og blir med i «Maikelele» sitt nye prosjekt Kinguin. Inn i LGB kommer Kristoffer «MystiC» Michelsen og Preben «prb» Gammelsæther.
Men for Håvard «rain» Nygaard handler alt om Kinguin, som bygger et internasjonalt lag med superstjerner fra fire ulike nasjoner, det første av sitt slag da Counter-Strike på denne tiden som oftest var sammensatt av fem spillere med lik nasjonalitet eller likt språk. Laget spiller sin første offisielle kamp i mai 2015 men det blir gjort flere endringer i starten av Kinguin-prosjektet som opprinnelig inneholder Alexander «SKYTTEN» Carlsson. i slutten av juli må «SKYTTEN» gi plass for Nikola «NiKo» Kovač som bidrar til at laget vinner kvalifiseringen til Gaming Paradise. Kovač er kun en innbytter i kvalifiseringen og det ender med at Dennis «Dennis» Edman blir prosjektets femtemann.
Håvard «rain» Nygaard tilpasser seg fort til fast internasjonal konkurranse og fortsetter å levere stabilt for Kinguin som enkelt kvalifiserer seg til ESL One Cologne, PGL Season 1, og vinner Quickshot Arena 2. Laget leverer til tider sterke resultater men er ikke stabile nok gjennom en hel turneringsløpet og ryker ut i Cologne. Under PGL sliter Kinguin med å stille sin faste femmer og må bruke erstattere hele veien før de ryker ut mot TSM.
Første store tittel
I september er det klart for Gaming Paradise 2015 med 534 000 kroner i premiepotten. Etter en oppskriftsmessig seier i første kamp mot E-frag.net blir det storoppgjør mot Na'Vi i neste hinder. «rain» leverte en maktdemonstrasjon i Kinguin sin seier mot storlaget og bærer lagkameratene videre til finalen i det øvre turneringstreet hvor Titan venter.
Det skulle fortsette i samme spor mot franskmennene, hvor både «rain» og «ScreaM» flekket opp med grønne rating-tall. Kevin «Ex6TenZ» Droolans lag hadde ikke svar på Kinguins individuelle spillestil, og til tross for en småskummel Richard «shox» Papillon i god form holder det for Kinguin som sikrer seg finalespill med 2-1-seier.
Der venter Na'Vi igjen som har karret seg tilbake til finale, og må starte med 0-1 i kart-handikap som følge av at de tapte mot Kinguin tidligere i turneringstreet. Det blir aldri spennende i finalen, «rain» klinker til med en 1.60-prestasjon, 16-11-seier og Gaming Paradise-tittelen for Kinguin, hans første av mange, men hans eneste for Kinguin som spiller sine siste offisielle kamper under Kinguin-fanen.
Gjenforening med «jkaem»
I september kunne HLTV.org meddele at Kinguin hadde blitt kjøpt opp av G2. I utgangspunktet hentet organisasjonen den originale lagoppstillingen, men det skulle ta kort tid før den internasjonale storsatsingen gjorde sitt første spillerbytte etter at laget ble sveiset sammen i mai samme år. Foruten online-deltagelse i CEVO og FACEIT var det Dreamhack Open Cluj-Napoca som var lagets store mål mot slutten av 2015. Turneringen skulle bli den syvende Majoren i CS:GO og G2 var et av lagene som kunne utfordre om tittelen.
G2 ble følgende fem
Ricardo «fox» Pacheco
Joakim«jkaem» Myrbostad
Håvard «rain» Nygaard
Dennis «dennis» Edman
Mikail «Maikelele» Bill
Det skulle bli uten hodeskudd-spesialisten «ScreaM», som overraskende nok forlot laget. Inn i laget kom Joakim «jkaem» Myrbostad som hadde gjort sakene sine bra i LGB og Copenhagen Wolves i tiden etter at «rain» forlot det norske laget.
Et hyggelig skue for norske Counter-Strike-fans da landets to beste individuelle spillere kunne slå seg sammen i jakt på de største titler og bragder under samme fane.
Dreamhack Open Cluj-Napoca
G2 åpnet turneringen med en komfortabel seier mot Mousesports som ble ledet an av Fatih «gob b» Dayik - Tysklands største Ingame leder i Counter-Strike 1.6 og inneholdt også stjerner som Chirs «chrisJ» de Jong og ikke minst Niko «NiKo» Kovač. Dessverre for Mousesports ble de noen nummer for små for G2 som vant 16-8 på Inferno. I neste hinder ble det tyngre for «rain» og G2 som fikk bryne seg på danskene i TSM. Laget som senere skulle bli Astralis ble fortsatt ledet av Finn «karrigan» Andersen, og de skulle vise seg å være umulige på Dust2 hvor G2 kun fikk med seg 6 runder.
Med kniven på strupen for å sikre seg videre avansement var det klart for et nytt oppgjør mot Mousesports, denne gang i en best av tre-serie. Her skulle det bli langt jevnere enn i åpningskampen, og på Mousesports' kartvalg Mirage måtte det overtidsrunder til før G2 kunne strekke armene i været med et 19-16-resultat. Naturlig nok valgte G2 Inferno som sitt kartvalg, det samme kartet de tidligere hadde banket Mousesports 16-8. «gob b» hadde klart å identifisere hullene i taktikkboka før returoppgjøret, og Mousesports skulle slå tilbake med en 16-12-seier etter storspill fra «NiKo» og Denis «denis» Howell.
Det hele skulle avgjøres på Cache, men her skulle «jkaem», «dennis» og «rain» takke for følge og klinke til med en overbevisende 16-5-seier, og dermed sikre seg videre avansement i turneringen.
I kvartfinalen sto Polens stolthet Virtus.pro fulle av selvtillit etter å ha slått Lquid og Titan i sin vei til kvartfinalen. «rain» og G2 var ikke sett på som favoritter mot laget som var rangert på tredjeplass før turneringen, men med en nyervervelse i «jkaem» som ikke kunne sette en fot feil skulle G2 feie den polske plogen ut av turneringen med 2-0-seier, etter at det hele ble avgjort på overtid på Train. Dermed var G2 videre til semifinale hvor begge nordmennene viste gode tendenser.
I semifinalen ventet franske Envy med AWP-stjernen Kenny «kennyS» Schrub i storform. «dennis» og «jkaem» var også i storform, og på Dust2 smalt duoen opp respektive 1.54 og 1.42 i rating for sitt G2 som gjorde at Envy måtte gi tapt 16-10 på det første kartet. På Envy sitt kartvalg, Inferno hadde G2 hatt varierende resultater tidligere i turneringen, og man kan se for seg at Envy var godt forberedt på hvordan G2 ville spille kartet. Det ble likevel en jevn affære, og lagene fulgte hverandre tett, og det måtte hele tre overtider til før franskmennene kunne slå tilbake og utligne til 1-1 i kart.
Overtiden på Inferno hadde helt klart satt sitt spor hos begge lag. Men da Cache skulle avgjøre hvem som skullke sikre seg billett til finalen, var det kun ett lag på server. G2 kom aldri ordentlig i gang med sitt spill i det avgjørende kartet, og Dan «apEX» Madesclaire viste seg å være ustoppelig for G2. Dermed ble det 3-4-plass for G2 som tapte for laget som senere skulle gå hele veien å sikre seg Major-tittel og premiepotten på rett i overkant av en million kroner.
G2 hadde vist gode takter under Majoren og «rain» sin landsmann og G2's nyervervelse hadde imponert stort i Cluj-Napoca hvor han var lagets beste spiller gjennom turneringen med 1.16 i rating etter 10 spilte kart. Det førte til videre spill for de norske essene i G2 som på nyåret skulle finne plass i en ny lagoppstilling.
FaZe Up og omdømme
FaZe Clan
Ricardo «fox» Pacheco
Joakim«jkaem» Myrbostad
Håvard «rain» Nygaard
Philip «aizy» Aistrup
Mikail «Maikelele» Bill
Den 20. januar 2016 kunne HLTV.org skrive at den amerikanske organisasjonen FaZe Clan hadde kjøpt opp lagoppstillingen fra G2 for en ukjent kjøpesum. To dager senere debuterte laget mot brasilianske Luminosity hvor det danske stortalentet Philip «aizy» Aistrup hadde kommet inn for «dennis» som var ute av laget. Passende nok vant laget debuten mens vår egen «rain» debuterte under det nye navnet med tullete sterke 1.94 i rating. Et godt bilde på hva som var i vente.
LAN-meritter
Intel Grand Slam Sesong 4
ESL Pro League Sesong 17
IEM Cologne 2022
PGL Major Antwerpen 2022
ESL Pro League Sesong 15
IEM Katowice 2022
IEM New York Europa 2020
BLAST Pro Series København 2019
BLAST Pro Series Miami 2019
ELEAGUE CS:GO Invitational 2019
EPICENTER 2018
ESL One Belo Horizonte 2018
IEM Sydney 2018
ECS Sesong 4
ELEAGUE CS:GO Premier 2017
ESL One New York 2017
I FaZe Clan har «rain» de siste syv årene spilt i verdenstoppen i de aller fleste turneringer. Fra den originale lagoppstillingen og til i dag har den norske Counter-Strike-stjernen hatt 21 lagkamerater som i korte og lange perioder har delt de samme ambisjonene om å bli best i verden. I dag er han det lengstsittende medlemmet i laget, den eneste som aldri har blitt byttet ut til fordel for noen andre.
Trofeskapet har også hatt godt av tiden i FaZe Clan. Under FaZe-perioden har «rain» vunnet hele 16 trofeer, tre MVP-utmerkelser og vært med på å spille inn 35,5 millioner kroner bare i premiepenger. Han har i tillegg figurert i HLTV.orgs topp 20-liste ved tre anledninger, i 2017, 2018 og 2022 hvor han i 2017 var helt oppe på en fjerdeplass kun slått av Marcelo «coldzera» David, Niko «NiKo» Kovač og Fernando «fer» Alvarenga.
Men aller gjevest henger nok PGL Major Antwerpen fra i fjor hvor den norske veteranen vant sin første og hittil eneste Major, og kunne i tillegg smykke seg med tittelen som turneringens beste spiller etter å ha levert best i finalen, og gjennom turneringen totalt sett.
Med Counter-Strike 2 luskende rundt neste sving er det lite tid igjen for «rain» til å pynte på statistikken i CS:GO. Men for FaZe-veteranen som enda ikke har bikket 30 år, kan det være sannsynlig å håpe på flere utmerkelser i spillets nye versjon når den tid kommer.