2016 var året for Pokémon GO, og dersom spillskaper Niantic Labs. får viljen sin blir 2019 året for Harry Potter: Wizards Unite. Det nye mobilspillet basert på J. K. Rowlings populære trollmannsunivers har sakte, men sikkert rullet ut over hele verden og etter litt venting er det omsider vår tur.
Spillet er nå tilgjengelig gratis på både iOS og Android, og i forbindelse med lanseringen har vi snekret sammen noen tips for vordende svartspanere, magizoologer og professorer – det vil si, de som har tenkt til å spille Harry Potter: Wizards Unite.
Disse tipsene dekker på ingen måte alt som er å oppdage i spillet, men bør i det minste peke deg i riktig retning når du først begynner. Ellers er det bare å utforske verdenen rundt deg, se opp for hvor du går og ha det gøy.
1. Ikke gi opp
Det første du bør merke deg med Harry Potter: Wizards Unite er at starten er utrolig treig. Opplevelsen minner på mange måter om den tomme verdenen Pokémon GO plasserte oss i da det først kom ut, og Niantic har tydeligvis ikke lært seg hvordan man hekter tak i spillere med én gang.
Til å begynne med er flere av spillets funksjoner låst bort, inkludert klassesystemet, muligheten til å lage eliksirer og de mange oppgavene du får i jobb å utføre. Du får kun beskjed om å hjelpe til med å spore opp magiske gjenstander og formler som har kommet på avveie, og deretter er det din jobb å finne ut av resten.
Heldigvis tar det ikke altfor lang tid å åpne opp funksjonene, og holder du ut litt på egenhånd får du snart oppdage alt Wizards Unite har å by på.
2. Besøk de faste Pokémon GO-plassene
Som i Pokémon GO er opplevelsen i Wizards Unite basert på hvor i den virkelige verden du befinner deg. Niantic har lent seg på sin faste GPS-database, så der du finner lommemonstre og Poké-stopp i Pokémon GO finner du også relevante ting i Wizards Unite.
Bor du i et noenlunde tettbygd strøk er det bare å rusle bort til nærmeste landemerke – det være seg en lekeplass, en bensinstasjon, en dæsj grafitti på bussholdeplassen eller lignende. Utenfor allfarvei må du trolig lete litt lenger etter nyttige gjenstander, men de kan altså dukke opp hvor som helst.
Igjen er opplegget ganske så likt som i Pokémon GO. Etter hvert som du beveger deg rundt i den virkelige verden vil du begynne å se ting dukke opp på telefonen. Hver gang noe spretter frem er det bare å trykke på dingsen for å sette i gang en av flere sekvenser.
3. Glem registeret, trykk på alt
Mens man i Pokémon GO samler på Pokémon, er hovedmålet i Wizards Unite litt vanskeligere å få med seg. Enkelt forklart har magiske vesener og gjenstander kommet på avveie i gompeverdenen, og det er din oppgave å sende alt tilbake der det hører hjemme.
Utvikleren har imidlertid ikke helt gitt slipp på Pokémon-formelen, så her finner du også et samlerelement. Sender du for eksempel hjem en gullsnopp får du utlevert et tilhørende klistremerke som du kan sette inn i registeret ditt.
I spillets nåværende stand er systemet riktignok veldig rotete. Noen ting trenger flere klistremerker før de fullføres, du får ikke se hva du har funnet før du trykker på gjenstander og det er rotete å lete opp hva du faktisk har i registeret.
I stedet for å fokusere på hva du trenger er det mye greiere å bare trykke på alt. Hver ting du sender tilbake gir deg en bunke erfaringspoeng, samt potensielle andre belønninger. Det er irriterende å finne en ildsprutende kylling for tiende gang på rad, men du tjener faktisk greit på å kvitte deg med dem fremfor å stikke av.
4. Presisjon er viktigere enn fart
Selve prosessen med å returnere ting er som oftest raskt unnagjort. Dingsen dukker opp på skjermen, med et varierende trusselnivå som avgjør sannsynligheten for at du lykkes med oppgaven.
Deretter får du opp en av flere mønstre – for eksempel en sirkel, to sammenhengende buer eller bokstaven «M» – som du må spore med fingeren din.
Sjansen for suksess avgjøres av to faktorer; presisjon og fart. Basert på eksperimentering later det til at førstnevnte er viktigst, men går det for langsomt vil du slippe opp for tid. Fokuset bør derfor ligge på å følge streken så nøyaktig som mulig, samtidig som du prøver å være rask.
Akkurat dette er nok en grunn til å trykke på alt. Jo flere formler du utfører, jo flinkere blir fingrene dine til å tegne de forskjellige mønstrene.
På neste side kan du lese mer om formelenergi og spillets kampsystem »