Sniktitt

Ground Control 2: Operation Exodus

Det var uten tvil Half-Life 2 som trakk oppmerksomheten på Vivendi-standen på ECTS i år. En ny video, som skulle vise seg å ikke være så ny likevel, ble tross alt vist i et lukket rom. Rett ved siden av den lange køen siklende pressefolk, stod Massive Entertainment og viste frem Ground Control 2.

Side 1
Side 2

Et sanntidsstrategispill som har fått alt for liten oppmerksomhet, til tross for imponerende grafikk og et solid gameplay. Nok en gang begir vi oss inn på en samtale med en svensk utvikler for å undersøke nærmere hva dette dreier seg om. Massive Entertainment ser ikke ut til å bry seg veldig om at få kjøpte det første spillet. De ser nå fremover, og håper at flere skal få øynene opp for denne type strategispill.

En videreutvikling av konseptet
Oppfølgeren finner sted omtrent 300 år etter det første spillet, og det er naturligvis fremdeles science-fiction som står i fokus. Alt foregår i det samme universet, men historien er veldig forandret. Faksjonene Crayven Corporation og The Order of the New Dawn har for lengst forsvunnet inn som støv i historien. Alt foregår på planeten Morningstar Prime, en planet som en gang lignet på Jorden. Terran Empire ønsker å gjenerobre kolonien, og Northern Star Alliance setter inn all motstand for å beholde planeten. Northern Star Alliance er en koloni som ble grunnlagt av Crayven Corporation. Noen få byer blir reddet, men planeten blir i det store og det hele ødelagt av angrepet.

Carl Fransson, prosjektleder i Massive Entertainment, begynner med å fortelle at Ground Control 2: Operation Exodus vil fortsette der forgjengeren slapp og skille seg ut fra andre lignende spill ved å gå vekk fra basebyggings-konseptet. Ground Control 2 holder seg altså fremdeles til røttene, og du skal også denne gangen lede en gruppe enheter over et brett for å fullføre gitte oppdrag. Det tilbys et hav av stridsenheter, og på din vei må du benytte deg av terrenget og de ulike styrkene de forskjellige enheter har. Utfordringen ligger i å sette sammen den riktige styrken for oppgaven.

Et sanntids taktisk-spill, kaller han det. De satser på taktikk, ikke på ressursforvaltning og -bygging. Det skal være morsomt å være i kamp, og de utvikler spillet med den filosofien. Nytt for oppfølgeren er blant annet oppgraderbare ?drop-ships?, som vi velger å kalle hovedskip fra nå av. Hovedskipene brukes for å plassere enhetene og forsterkninger på brettet. Skipene kan nå både skytes ned og oppgraderes og er en sentral del av gameplayet. De tar deg dypt inn i fiendens territorier. Hvis du mister hovedskipet ditt må du vente i flere minutter på et nytt. De kan oppgraderes med bedre skjold, mer bensin og større kapasitet. Du kan velge selv hva du vil oppgradere. Luftvernet er forøvrig erstattet med helikoptre for å gjøre det enklere å kontrollere.

Fantastisk grafikk
Den egenutviklede grafikkmotoren velter ut nydelig grafikk, flotte væreffekter og en imponerende grad av detaljer. Helt klart noe av det peneste jeg har sett innen strategispill. Vi ble vist to brett, hvor det ene var en totalt ødelagt og utbrent by. Fransson demonstrerer detaljrikdomen ved å zoome fra fugleperspektiv til førstepersonnivå. Eksplosjonene er rett og slett overveldende, og er på høyde med mange av de bedre førsteperson-skytespillene tilgjenglig i dag. Han demonstrerte den kraftige grafikkmotoren med raketter og flammekastere, og registrerte nok hakeslepp på flere av journalistene. Kameraet kan beveges i alle retninger, ikke bare til høyre og venstre. Du kan fly gjennom landskapet og komme akkurat så tett opp mot striden som du ønsker. Du har også anledning til å bruke en fastlåst vinkel hvis du har tendens til å bli forvirret av løse kameraføringer.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden