Sniktitt

God of War

Vi har tatt en titt på spillet som har fått spilljournalister i USA til å proklamere at japanerne ikke lenger lager de beste tredjepersons actioneventyrene. For en gangs skyld ser det ut til at amerikanerne kanskje kan ha rett.

Side 1
Side 2

God of War har tatt statene med storm, og selv om skyhøye karakterer dessverre ser ut til å ha blitt litt for vanlige på den andre siden av Atlanteren, tok det ikke lang tid før vi forstod hvorfor God of War har fått den varme mottakelsen i amerikansk spillmedia. Spillet brukte nemlig ikke lang tid på å rive oss med i et heftig sammensurium av blodig nærkamp, akrobatiske bevegelser og intelligente gåter. God of War er rett og slett fryktelig heftig.

Gamere, møt Kratos Hovedpersonen i God of War heter Kratos, og har i en lengre periode jobbet i de greske guders tjeneste. Han er en slags altmuligmann - det vil si at uansett hva problemet er, kan han sannsynligvis drepe det. Fortiden hans er heller uklar, i alle fall i starten, men det er tydelig at grunnen til at han har arbeidet i gudenes tjeneste så lenge er at han gjør opp for noe han har gjort, som sannsynligvis ikke var helt bra. Det faktum at han ikke har problemer med å drepe verken skyldige eller uskyldige tyder også på at dette er en mann med en heller grim historie bak seg.

Spillet starter ved at Kratos tar selvmord. I introduksjonsvideoen finner vi ham på toppen av den høyeste klippen i hele Hellas, og kort tid etter ser vi den store mannen stupe utfor, mot en viss død i møte med det frådende havet under. Det er imidlertid ikke her historien begynner - den starter tre uker tidligere, ombord på et skip i en hellensk flåte under angrep av horder av monstre og et veldig sultent og fryktelig hissig mytologisk sjøuhyre. Problemet for de angripende styrkene og den stakkars hydraen er naturligvis Kratos, som ikke satte det spor pris på å bli forstyrret på denne måten, og som nå er fast bestemt på at noen skal dø, og det på en så grusom og blodig måte som mulig.

Etter hvert som du, som Kratos, får sørget for at hydraen ikke vil plage dere (eller noen andre, for den saks skyld) mer, setter du kursen mot Athen. Her finner du raskt ut at byen er under beleiring av krigsguden Ares. De andre gudene er fortvilte, og den eneste som ser ut til å kunne redde dagen er deg. Dermed må du legge ut på et mektig eventyr for å finne det eneste våpenet som kan skade Ares, og bruke det for å sette den mektige guden på plass, en gang for alle. Dette eventyret tar deg gjennom en rik verden inspirert av gresk mytologi, hvor det lurer fiender bak hvert eneste hjørne og du må bruke all din kløkt og styrke for å overleve.

Heftig action Det tar omtrent fem sekunder for God of War å gripe tak i deg. Her er det nemlig action fra første stund, og det hele er fryktelig tilfredsstillende. I begynnelsen virker kampsystemet i God of War relativt enkelt, men det tar ikke lang tid før du oppdager de mange mulighetene du har til å ta ut fiender på varierte måter. Hver gang du dreper en fiende får du også en type livsenergi, som kan brukes til å oppgradere de ulike egenskapene dine og gi deg kraftigere og heftigere kombinasjonsangrep. Du vil raskt finne ut at noen angrep egner seg bedre mot spesielle fiender enn andre, og etter hvert som du spiller vil du tilegne deg ulike strategier for de forskjellige situasjonene du møter.

Gudene ønsker naturligvis at du skal lykkes i oppdraget ditt, og gir deg derfor hjelp bestående av spesielle magiske evner du kan benytte deg av i farlige situasjoner. Du får, for eksempel, mulighet til å forsteine fiendene dine ved hjelp av Medusas blikk, eller en egenskap som tillater deg å skyte fiender ved hjelp av lyn. Disse egenskapene benytter seg av magisk energi, som du kan finne i kister eller ved å drepe enkelte fiender, gjerne på litt spesielle måter. Etter hvert får du faktisk også tilgang til et helt nytt våpen, med sitt eget sett med angrep og kombinasjonsbevegelser. Når du har fått det vil du når som helst kunne veksle mellom de to våpnene dine, og heldigvis krever det ikke magisk energi.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden