HARDE MATTER
De første musemattene i hard plast kunne best sammenlignes med små pizzafat. Etter fUnc 1030 kom på markedet var det et soleklart valg blant mange gamere som vil ha musematte i plast. Vi ser på hvordan fUnc 1030 holder seg mot konkurrentene i dag, og vi ser litt tilbake på de klassiske hardplastmattene.
fUnc 1030
Lenge har fUnc 1030 vært valget blant gamere som vil ha harde plastmatter. Klips for å holde musledningen, og to forskjellige overflater har gjort fUnc til en av de beste mattene de siste årene. Du kan lese vår omtale av fUnc 1030 her.
Razer eXactmat
Razer har nå kommet med sin første musematte, spesielt tilpasset den nye musen, Viper 1000, fra samme firma. Musematten har på lik linje med fUnc 2 forskjellige sider, en merket "control", og en merket "speed". En grov og en fin side. Matten holder en lav profil, og fire solide gummiføtter gjør at den står stødig på skrivebordet også.
Razer eXactmat har et tynt plastlag og en base i aluminium. Dette gjør matten ekstra stiv. Razer har med eXactmat valgt å gå inn på musemattemarkedet. eXactmat er en god matte i veldig lav profil, nesten like lav som Steelpad-mattene. Razer eXactmat er en forseggjort matte som lyser kvalitet, uten å ha noen umiddelbare svakheter.
Allsop Metal Art Mousepad
En av de mindre kjente mattene, noe som nødvendigvis ikke gjør den noe dårligere. Allsop har med Metal Art Mousepad laget en interessant løsning. Undersiden er belagt med gummi som holder hele matten på plass. Overflaten til Metal Art Mousepad har svært lav friksjon, og den føles litt "myk" under spilling. Størrelsen er midt på treet, og som de andre mattene er det ingen merkbare mangler.
Everglide Attack Pad og Everglide Giganta
To klassiske musematter. Disse er i helstøpt plastikk. I motsetning til Scythe Ergo Diver Mousepad er ikke plasten like stiv, noe som gjør at det føles litt bedre under bruk. Begge mattene har en relativt høy profil sammenlignet med de laveste, slik at det kan stresse litt på håndleddet under lengre bruk. Vi har valgt å putte disse to mattene under samme avsnitt da det eneste som skiller de er størrelsen.
Everglide Fuze
Everglide Fuze er veldig lik Attack Pad og Giganta. Det er likevel to merkbare forskjeller på Fuze i forhold til de to andre Everglide-mattene. Fuze er den eneste av disse tre som har en heldekkende bunn for å minke selve mattens bevegelse på underlaget. Fuze har i tillegg en litt annen tekstur på matten, som føles litt mer behagelig under spilling.
Profilen er en ørliten tanke lavere, men ikke nok til at det utgjør den helt store forskjellen. Alle de tre musemattene fra Everglide kan være litt "gammeldags" for noen, og de fleste vil velge litt mer nytenkende løsninger for musematter. Mattene er fortsatt gode matter, men teknologien med ruflete gummi er fra ballmus-tiden, og optiske mus, som vi i hovedsak benytter oss av i dag, er ikke avhengig av slik ruglete overflate i like stor grad.
(Mer om harde matter på neste side)