Anmeldelse

Walk With Me

Gå deg i form

Her er verktøyet som motiverer deg til en mer aktiv hverdag.

Vi spillere har lenge hatt et ufortjent stempel på oss som late sofaslitere med et uvariert kosthold bestående av cola, potetgull og grandiosa. De siste årene har spill som Wii Fit hjulpet til med å rokke litt med denne oppfatningen, og omfanget av slike trimspill har bare økt. Nå ringer Walk With Me på døren, med en klar målsetning om å få deg ut av godstolen og ut på veien.

Walk With Me inneholder to skrittellere i tillegg til den obligatoriske DS-spillbrikken. Skrittellerne er små, hendige og enkle å bære med deg i lommen. Selv om de er laget av ren plastikk er byggekvaliteten solid. Jeg ble ikke lite imponert da skrittelleren overraskende nok overlevde en uheldig rundtur i vaskemaskinen.

Spillbrikken og skrittellerne inneholder infrarød teknologi som gjør det mulig å lese av antall skritt du har gått på skjermen til DS-en. Dermed slipper du å drasse med deg DS-en når du er ute å går. Det som derimot er uheldig er at skrittellerne ikke har en egen skjerm, så du er pent nødt til å synkronisere telleren med DS-en hver gang du vil ha et lite blikk på hvor langt du har gått.

Spillet er lagt opp slik at opp til fire skrittellere kan synkroniseres opp mot samme DS-brikke (de to siste kan du kjøpe separat), og på den måten kan du enkelt sammenligne deg med resten av familien. For min del er det slike ting som vekker konkurranseinnstinktet i meg og dermed motiverer meg til å yte mer.

Walk With Me er ikke så mye et spill som det er et verktøy. I all hovedsak er dette en ganske så ordinær skritteller du kan koble til DS-en din og få opp mer eller mindre detaljert statistikk om din daglige aktivitet. Jeg har aldri benyttet meg av et pedometer tidligere, så jeg var oppriktig spent på å finne ut om jeg i det hele tatt er i nærheten av å nå de 10 000 anbefalte skrittene om dagen. Svaret var nedslående, men på samme tid en tanke motiverende. Det å vite at man går for lite er første steget mot å begynne å gå mer.

Varierende presisjon

I utgangspunktet var jeg godt fornøyd med presisjonen til skrittelleren. For å teste nøyaktigheten tok jeg på meg joggeskoene og spaserte meg en tur med både skrittelleren og DS-en i lomma. Planen var å gå 1000 skritt for så å synkronisere telleren med DS-en og se hvor mange skritt den hadde telt. Da jeg hadde telt 1000 skritt (Har du noen gang telt til 1000? Gud så kjedelig) hadde pedometeret telt 1040. Slettes ikke dårlig!

Men så skulle samboeren min prøve. På en normal arbeidsdag sitter jeg med baken godt plantet i en kontorstol og beveger meg kun når jeg skal fylle opp kaffekoppen. Samboeren min er frisør, så hun tripper rundt en frisørstol hele dagen. Når vi sammenligner skritt om kvelden påstår Walk With Me at jeg er beveget meg mest, selv om vi vet at hun aldri sitter mer enn 45 minutter i løpet av en vanlig arbeidsdag. Dette kan da vitterlig ikke stemme.

Jeg ser for meg at høyde, vekt og lengden på skrittene er en faktor her, for i motsetning til de mer avanserte skrittellerne på markedet gir ikke Walk With Me deg muligheten til å konfigurere skrittelleren med disse variablene. Det er heller ikke uvanlig at skrittellere ikke begynner å telle før du har gått over tre-fire skritt sammenhengende, som igjen kan være grunnen til at denne skrittelleren registrerer så få skritt når samboen min er på jobb.

Resultatet er at det kanskje ikke blir helt rettferdig når du sammenligner deg direkte med din familie, selv om det er dette spillet legger opp til. Din egen utvikling derimot, er det lett å følge.

Lite innhold

Walk With Me er først og fremst et statistikkverktøy. Det gir deg enkle grafer over hvor mange skritt du har gått og når du gikk dem på daglig, månedlig og årlig basis. Grafene er visuelt motbydelige, men gir deg den informasjonen du trenger. Selv om det ikke er pent å se på er det tilfredstillende å få visuell bekreftelse på at du har gjort enn innats med bena.

Om vi ser bort fra statistikken over familiens aktivitetsnivå er Walk With Me svært lite innholdsrikt. To småspill blottet for både underholdningsverdi og motivasjonsfaktor er lagt til for å spe på varigheten til spillet. Det ene setter avataren din på en tredemølle og bruker skrittene dine til å lyse opp nabolaget. Det andre bruker skrittene dine til å tegne tegninger i sanda. Lite å hente her, altså.

Konklusjon

Walk With Me er et enkelt verktøy med begrenset funksjonalitet, men om vi ser på produktet i kontekst av målet det er laget for – å motivere brukeren til å bevege seg mer – er det absolutt brukbart. Med skrittelleren i lomma velger jeg ofte å ta trappa framfor heisen for å innkassere ekstra «poeng» i form av skritt. Noe varierende presisjon gjør at det kan være vanskelig å sammenligne deg nøyaktig mot dine familiemedlemmer, men som en personlig utfordring til deg selv funker det godt nok. Skrittelleren kommer uten skjerm, så du må belage deg på å finne fram DS-en hver gang du vil sjekke statistikken din. Det er masete å måtte slå på DS-en i tide og utide, men det hindrer ikke Walk With Me fra å være et hendig lite verktøy som kan hjelpe deg til å komme i litt bedre form.

Siste fra forsiden