Olympic Esports Games 2025

Første offisielle e-sport-OL avholdes i Saudi-Arabia neste år

Illustrasjonsbilde tatt fra The International 2016.
Valve

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har de siste årene puslet mer og mer med e-sport. Flere turneringer har blitt avholdt, og nå er tiden tydeligvis inne for å ta satsingen helt ut.

Fredag kunngjorde komiteen nemlig at de første olympiske e-sportlekene vil avholdes i Saudi-Arabia til neste år. IOC og den saudiarabiske olympiske komiteen har inngått et samarbeid som skal levere flere leker i løpet av de neste 12 årene.

– Vi er veldig heldige som får jobbe sammen med den saudiarabiske komiteen om de olympiske e-sportlekene, fordi den har stor – om ikke unik – ekspertise innen e-sportfeltet gjennom alle sine aksjonærer. De olympiske e-sportlekene vil absolutt dra fordel av denne erfaringen, sa IOC-president Thomas Bach.

Saudi-Arabia blir vertsnasjon for e-sport-OL de neste 12 årene.
IOC

Saudi-Arabia er beryktet for sitt avslappede forhold til menneskerettigheter, blant annet knyttet til kvinner og homofili. Bach forsikrer imidlertid om at «de olympiske verdiene» vil holdes vedlike gjennom arrangementet.

– Ved å slå oss sammen med den saudiarabiske olympiske komiteen har vi også sørget for at de olympiske verdiene blir respektert, spesielt med tanke på spillene på programmet, likestilling av kjønn og appellering til et yngre publikum som har omfavnet e-sport.

Hvilke spill som skal med i de olympiske e-sportlekene er enda ikke bestemt. IOC har fått kritikk for å satse på mobilspill og totalt ukjente titler i sine tidligere turneringer, så det spørs om spillfans får det de vil ha. Sted og tidspunkt for lekene er heller ikke fastsatt.

LES OGSÅ: Norge kvalifisert for Counter-Strike-VM »

Siste fra forsiden