Flappy Bird

Flappy Bird gjør comeback ti år etter at utvikleren slettet spillet

The Flappy Bird Foundation

TLDR

  • Flappy Bird, det populære mobilspillet som ble slettet av skaper Dong Nguyen i 2014, gjør nå comeback.
  • En gruppe som kaller seg The Flappy Bird Foundation har sikret seg rettighetene og lover at spillet kommer snart med nytt innhold.
  • Nguyen uttalte for ti år siden at han hatet spillet og aldri ville selge det, men da varemerket var i ferd med å løpe ut så selskapet Gametech Holdings sitt snitt til å plukke opp Flappy Bird-navnet helt gratis.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Ti år har gått siden Flappy Bird ble et fenomen over natta. Millioner av spillere brukte tusenvis av timer på spillet, før skaper Dong Nguyen plutselig slettet hele greia fra både App Store og Google Play.

Nå gjør spillet comeback – på en måte.

En gjeng som kaller seg The Flappy Bird Foundation har nemlig sikret seg rettighetene til spillet. Via sosiale medier skriver gjengen at Flappy Bird snart blir tilgjengelig for nedlasting igjen, med nye moduser og flere spillbare figurer.

Nyheten ble innledningsvis møtt med spenning, både blant de som husker spillet og de som aldri fikk prøvd det før det forsvant. Siden har flere påpekt at spillet ikke ligner på originalen, mens andre har uttrykt bekymring over skapernes planer for mikrotransaksjoner.

Som X-bruker «SamNChiet» påpeker later selve comebacket også til å ha skjedd under merkelige omstendigheter.

Se traileren for nye Flappy Bird.

Da Nguyen slettet spillet gjorde han det veldig klart at han hatet Flappy Bird og aldri kom til å selge rettighetene. Da varemerket var i ferd med å løpe ut sent i fjor så imidlertid selskapet Gametech Holdings sitt snitt til å gå rettens vei for å ta kontroll over Flappy Bird uten å betale så mye som en krone.

Nguyen har foreløpig ikke kommentert saken. The Flappy Bird Foundation nevner heller ikke spillets opprinnelige skaper i sin pressemelding rundt spillets retur. En slippdato for nye Flappy Bird er foreløpig ikke satt.

LES OGSÅ: Tetris Forever byr på over 15 spill og en helt ny dokumentar om serien »

Siste fra forsiden