Det mest interessante med den nye Optical Attack Pad er uten tvil at den er laget med tanke på å fungere best med optiske mus. Måten de har gjort dette på er å legge inn en hel del med små svarte prikker og lignende som gir den optiske leseren i optiske mus "punkter" å se på. Det har seg nemlig slik at hvis det er for dårlig kontrast i musmatten kan musen få problemer med å lese underlaget. Everglide har nå løst dette ved å ispe overflaten ekstra høykontrastpartikler, noe som i teorien skal forenkle jobben til musen betraktelig. Ellers er det verdt å legge merke til den nye teksturen til overflaten. I begynnelsen kan den virke noe grov, men det går veldig kjapt å slite vekk det seigeste laget. Etter et par dagers bruk føles overflaten noe glattere, men la det ikke være noen tvil av at den er blant de mest teksturerte på markedet i dag. Skal man sammenligne det med en konkurrent måtte det være den meget populære fUnc 1030-matten, og da naturligvis dens grove side.
Noe av det første du legger merke til når du får fatt i musmatten er designet og størrelsen. Den versjonen av Optical Attack Pad vi mottok fra Microplex er nesten gjennomsiktig, men man kan se kontrasten man har lagt inn i overflaten. Resultatet blir nesten som å se gjennom ren is med små snøkorn frosset fast i den. Det er ingen tvil om at den er blant de stiligste mattene tilgjengelige i dag, og skal du på LAN kan jeg love deg at den vil se bra ut. Jeg sammenlignet overflaten med fUnc 1030 sin, og dette er ikke et lite kompliment. Toppgamer Emil "HeatoN" Christensen har ved flere anledninger gått ut og skrytt av nettopp denne matten, så hvis Everglide kan klare å kopiere suksessen må det sies at man har laget ei knakendes god musmatte. Det største problemet med matten er størrelsen kombinert med den noe spesielle Attack-formen.
Matten er skarp avrundet på alle kanter, og har et betydelig mindre brukbart areal enn konkurrentene sine. I bredden er matten omtrent lik som de andre musemattene vi har testet, men den er blant de absolutt korteste vi har sett. I tillegg er kantene avrundet så flere centimeter går tapt på hver side av matten. Som om ikke det var nok er det i tillegg et innhakk i den slik at håndleddet ditt sammen med musen havner et stykke ut på matten. Dette er noe som går igjen på alle Everglides matter, men på en så liten versjon som Attack Optical bidrar det bare til å øke følelsen av mangel på plass. Musematten biter seg bemerkelsesverdig godt fast i bordplaten, men er likevel ikke særlig tung. At matten ikke sklir rundt på bordet bare fordi du skubber borti den med håndbaken er helt klart hyggelig. Da må jeg mottok matten hadde den er merkbart hakk foran, noe som gjorde at jeg faktisk måtte brekke av en bit av matten for at den skulle ligge rett på bordet. Om dette skal tolkes som at mattene er skrøpelig eller om Posten hadde vært ekstra slemme mot matten min lar jeg forbli usagt.
Hos Microplex koster matten 139,- og med det ligger den i det lavere sjiktet av gamermattene. Man bør likevel bite seg merke i at den en del større Giganta-versjonen av matten ikke lopper deg for mer enn ti kroner til. Siden det i all hovedsak er størrelsen på Attack-matten som er problemet virker det som smart å heller vurdere denne matten. Everglide Optical Attack er på de fleste punkter en glimrende matte med et interessant konsept, men dessverre lider den av en halvveis utførelse. Det største ankepunktet er som tidligere nevnt størrelsen. Hvis man legger matten over en vanlig Everglide Giganta ser man hvordan Giganta har en større tilgjengelig flate enn Attack-matten har selv når vi regner med de avrundede kantene. Dette er naturligvis ikke godt nok siden en gamer avhenger av god plass til sine hektiske musespasmer. Everglide skal ha komplimenter for å forsøke noe nytt med overflaten, og konseptet er helt klart verdt å jobbe videre med. Selv om jeg ikke har kunnet sammenligne matten direkte med Giganta-versjonen er det vanskelig å si om den oppveier Attack-mattens problemer, men en slik test ligger muligens et lite stykke inne i fremtiden.