Hvordan gjør så matten det i direkte sammenligning med andre matter? Vi har testet Everglide Gaming Mat opp mot noen av de mest aktuelle konkurrentene.
Everglide Gaming Mat vs. Steelpad 4S
Steelpad 4S er en god del raskere, mens Everglide-mattene ikke virker kalde på samme måte som aluminiumsmatten gjør. Hva som er viktigste for deg må du selv avgjøre. Liker du plastmatter som fUnc 1030 vil nok Everglide Gaming Mat passe deg best.
Everglide Gaming Mat vs. fUnc 1003
Hvilken av mattene du liker best kan, satt på spissen, avgjøres av hvilken fUnc-side du bruker til vanlig. Det er naturligvis forskjeller, men de er små og ikke avgjørende. Liker du den ene vil du nok sette pris på den andre og vice versa. I en ren duell går fUnc-en seirende ut siden den er marginalt større, tilbyr to sider i en og samme matte, leveres med trådholder samt at du mottar den i en sexy metallboks.
Everglide Gaming Mat vs. Everglide Giganta
To matter fra samme produsent, men svært forskjellige er de likevel. Gigantaen er litt større, som den nesten må være på grunn av navnet sitt. Det den vinner på størrelsen taper den derimot på en noe klønete utforming, en bråkete overflate og ubehaget den høye kanten medfører. De aller fleste vil nok foretrekke Everglide sin Gaming Mat fremfor Giganta-en.
Everglide Gaming Mat (vanlig) vs. Everglide Gaming Mat (optisk)
Mattene er naturligvis identiske, utenom overflaten. Den optiske versjonen føles veldig generisk og gir deg verken hurtighet eller nevneverdig nøyaktighet. I ordinær versjon er saken en helt annen. Overflaten er både kjapp og nøyaktig, med andre ord en real konkurrent til fUnc-en. Er du på jakt etter en rimeligere alternativ til kongen på haugen kan du ikke slå feil med en Everglide Gaming Mat.
Everglide har produsert matter spesielt laget for spillere i en lang stund nå. Everglide Gaming Mat-produktene er på langt nær så voldsomme som Giganta-fremstøtene, ei heller ser de like spesielle ut som de optiske versjonene som ble gitt ut av de gamle suksessformene. En har tydeligvis gått tilbake til det enkle og fokusert på å lage en overflate som vil tilfredsstille spillerne der ute. Resultatet er todelt. Den optiske versjonen har vansker med å skille seg ut fra mengden, mens den ordinære utgaven virkelig imponerer med en overflate som rivaliserer fUnc-matten. Det er lenge siden vi så en nykommer som kunne skryte av noe lignende. I økonomi-delen av markedet er valget rimelig klart, du får neppe en bedre matte enn Everglide Gaming Mat til rundt hundrelappen. Til slutt kan vi nevne at den ordinære utgaven er å finne med en rekke forskjellige påtrykk. Selve overflaten er derimot lik på alle versjonene.