DETTE ER TELENORLIGAEN
Norges største satsing på e-sport. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League.
Som i fjorårets vårsesong blir det også sluttspill på LAN denne gangen. I fjor ble turneringen på Edderkoppen Scene i Oslo Norges første rene e-sportarrangement for norske utøvere. I år trekker sluttspillet nordover til Lillehammer, nærmere bestemt Maihaugsalen.
Maihaugsalen har plass til hele 700 tilskuere, noe som gjør at dette kan bli det største sluttspillet sett med tilskuerøyne i Telenorligaens historie. I salen får du se sluttspillet i både Counter-Strike: GO, Rocket League og League of Legends.
Kjøp billetter til sluttspillet her »
Avtalen strekker seg til sommeren 2019, og omfatter dermed de tre neste sluttspillene i Telenorligaen.
Samarbeid med Lillehammer-regionen
Leder og grunnlegger i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal forklarer hvorfor turneringen trekker bort fra Edderkoppen Scene og Oslo, til fordel for Maihaugsalen og Lillehammer.
– Vi har ikke hatt noe fast sted for vårfinalene, men denne gangen ble vi kontaktet av Lillehammer-regionen som ønsket at det skulle foregå e-sportarrangementer i deres nærområde. De stiller med lokalene og gir oss mye drahjelp.
Tangedal sier at det er naturlig å trekke ut av hovedstaden, og forteller at det er mye å hente på mindre plasser i landet.
– For meg er det ikke alltid en selvfølge å være i Oslo. Det er mye å konkurrere med oppmerksomheten om i hovedstaden. Lillehammer har 27,000 innbyggere og ligger rett ved E6. Både regiontog og langdistansetog stopper 15 minutter unna Maihaugsalen. Regionen viste dessuten tidlig interesse for å være med å finansiere og løfte opp eventet. Det er jo ofte slik at i distriktene er lokalt næringsliv mer interessert i å bidra til å få til noe enn i Oslo, og det koster å arrangere events som dette, sier Tangedal.
På spørsmål om det blir vanskeligere å fylle opp salen når man flytter til en mindre plass, svarer Tangedal at de får mye hjelp med dette.
– Jeg tror det blir lettere med den drahjelpen vi får og den interessen og engasjementet som vil komme lokalt.
Avtalen med Lillehammer-regionen strekker seg over lengre tid, og omfatter i første omgang begge sluttspillene i 2018, samt vårsesongen 2019. Tangedal forteller at et sluttspill på SpillExpo i år hadde vært uaktuelt.
– Hvert fjerde år er det en messe som heter Bygg Reis Deg som har førsteretten på de samme datoene SpillExpo er arrangert. Vi var derfor nødt til å se oss om etter et alternativ i november. Nå som vi har blitt enige med Lillehammer for våren 2018, var det naturlig å gå inn i en langsiktig avtale som gjør det mulig å bruke den erfaringen vi får i fremtidige sluttspill på samme arena. En direkte positiv effekt av dette for klubber og publikum er at vi allerede nå kan si at vi skal bruke Maihaugsalen i de tre neste sluttspillene. Det er deilig for oss å kunne planlegge med langsiktighet i stedet for å bruke halve tiden på å finne lokaler, avslutter Tangedal.
– For oss er det viktig å få flyttet e-sport ut fra kjellerrommene
Næringssjef i Lillehammer Kommune, Eirik Haagensen, sier til Gamer.no at dette er god læring om e-sport for regionen, som allerede satser hardt på idrett.
– Vi synes det er spennende for oss som region å lære mer om e-sport som idrettsgren, og kompetanse om gjennomføring av slike arrangementer. Vi er allerede idretts- og arrangementsby nummer en i Norge, og da er det helt naturlig at også e-sport blir en del av det vi jobber med. I tillegg har vi en e-sportlinje på Gausdal Videregående som er svært aktive, og har en IKT-næring i sterk vekst som ser at denne satsingen er bra for dem, både i form av kunnskap og fremtidig rekruttering.
Haagensen sier at denne satsingen vil hjelpe regionen å nå en ny målgruppe.
– For oss som region snakker et slikt arrangement til en ny målgruppe som mange av de tradisjonelle arrangementene ikke har så godt taket på. I tillegg vet vi har det er mange unge i regionen vår som spiller, og dette er et viktig bidrag for å gi et spennende tilbud der de kan dyrke sin interesse med likesinnede. For oss er det viktig å få flyttet e-sport fra ut kjellerrommene og inn i en arena, der de som spiller kommer i kontakt med næringslivet og kan bruke sin teknologiinteresse og –kompetanse også på andre områder, forteller Haagensen.
For å fylle salen under sluttspillet, sier Haagensen at det er viktig å også se utenfor Lillehammer-regionen.
– Vi må bidra til at eventet blir attraktivt også utenfor regionen, noe vi er helt sikker på at vi skal få til. Så handler det om markedsføring mot relevante målgrupper.
Avtalen skal som nevnt gjelde de tre neste sluttspillene i Telenorligaen. Haagensen er meget fornøyd med å ha spikret en slik avtale for regionen.
– Vi er veldig glade for at vi kan få til et samarbeid utover et enkeltarrangement. Det gir oss mulighet til å bygge opp et konsept over litt tid, og gjør det enklere å knytte til oss næringsliv og andre samarbeidspartnere. Det at vi nå får tre arrangementer å jobbe sammen om, gjør at vi tror vi får lagt et svært godt grunnlag for å bringe e-sport i regionen og i Norge til nye høyder, sier Haagensen før han legger til.
– Man skal ikke se lenger enn til København, der de i fjor fylte Royal Arena under Blast Pro Series for å se at vi har et uutnyttet potensial. Lillehammer har jo tross alt Norges best egnede hall for et giga-e-sportevent i Håkons Hall, avslutter Haagensen.