DETTE ER GLOBAL GAMES:
Landslagsturnering i Hearthstone, arrangert av Blizzard. Lagene stemmes frem av hvert land. Turneringen deles opp i åtte grupper, hvor de tre beste går videre til neste fase, som er et nytt gruppespill.
Sluttspillet inneholder 16 lag, og de fire beste lagene går til den direktesendte finalen i Global Games. Den totale premiepotten er på omlag 2,5 millioner kroner.
For aller første gang arrangerer Blizzard en lagkonkurranse i Hearthstone, og da slår de virkelig på stortromma. Over hele verden har spillere fått stemme frem sine favoritter blant sitt eget lands sterkeste spillere. Lagene skulle nemlig bestå av personen med flest poeng gjennom vintersesongen og landets 3 mest populære spillere.
I noen land har dette gitt luksusproblemer, der alt for mange gode spillere kjemper om få plasser, mens det i andre land har gitt ukjente spillere en mulighet til å virkelig få vist seg frem.
Over hele verden har kampen om å få være blant de fire spillerne som skal representere landet vært hard, og i Norge var det ingen forskjell. Etter lang ventetid ble det på mandag endelig klart hvem som kunne juble for å få delta.
Den norske troppen
DISSE REPRESENTERER NORGE:
Casper «Hunterace» Pettersen (BX3)
Eirik «Diggen» Aarvig (Gatekeepers)
Jahn «Zorkthar» Gangstøe (BX3)
Vetle «Xzirez» Stubberud (Flow eSports)
Fra før visste vi at Casper «Hunterace» Pettersen ville være en av de fire spillerne. Han hadde gjennom vinteren flest poeng av alle nordmenn i Blizzard sine turneringer, og var dermed automatisk kvalifisert. Resten av laget kan vi nå avsløre at består av Eirik «Diggen» Aarvig, Jahn «Zorkthar» Gangstøe og Vetle «Xzirez» Stubberud. Dette er spillere som har gjort seg bemerket i Hearthstone Championship Tour, og både «Diggen» og «Zorkthar» har det siste året vært å se i toppen av de aller fleste norske turneringer.
Selv uten like stor eksponering innad i Norge, er nok allikevel «Xzirez» den minste overraskelsen. Han har i lang tid vært regnet som Norges aller beste spiller, og har jevnlig vært Norges sterkeste kort i store utenlandske turneringer. Det var allikevel ikke snakk om å ta det å bli valgt på forskudd.
Aarvig forteller at han ble mer og mer nervøs jo lenger tid det gikk før resultatet ble offentliggjort.
– Jeg begynte nesten å forberede meg på en nedtur på et tidspunkt, men nå er det bare utrolig deilig å ha blitt valgt. Jeg tror dette spesielt for fansen kommer til å bli en utrolig kul turnering, og det er rått å få være en del av den, forteller den tydelig fornøyde spilleren.
Bedre som lagspill
Det å spille Hearthstone på lag er naturligvis noe helt annet enn det å spille alene. De aller fleste turneringer i Hearthstone spilles individuelt, og når man plutselig skal spille sammen med andre kan dette ifølge Stubberud slå ut både negativt og positivt.
HER ER NORGES GRUPPE:
Japan
Italia
Finland
Norge
Chile
Israel
– Så lenge det ikke er en person som dominerer for mye i gruppen som spiller sammen, vil det å være flere som regel løfte nivået på spillerne. Når man spiller med andre får man muligheten til å resonere og diskutere seg frem til de beste trekkende langt grundigere enn når man spiller alene, sier Stubberud.
Dominerende personligheter vil selvfølgelig kunne skape problemer i enhver gruppe, men skal vi tro Gangstøe vil ikke dette bli noe problem i den norske leiren.
– Jeg er klar for å legge egoet helt til side og gjøre det som skal til for å samarbeide knirkefritt. Vi er et lag som skal vinne sammen for landet vårt, ikke solospillere på jakt etter egne meritter, sier den internt valgte kapteinen.
Norge er trukket inn i det som av mange regnes som en relativt enkel gruppe, i hvert fall sett i forhold til flere andre grupper. Den største motstanden kommer nok allerede i første kamp når Finland må overkommes.
– Vinner vi den har vi en god mulighet til å toppe gruppa, og burde så absolutt gå videre, sier Pettersen.
Alle nordmennene er enige om at gruppen kunne vært langt verre, men virker ikke å være helt enige om hvem som burde fryktes mest. På spørsmål om hvem de regner som favoritter kommer de nemlig til sammen med over ti land, men ingen av disse er å finne i gruppe med Norge. Det er godt kjent at man til tider trenger litt flaks for å vinne i Hearthstone, og kanskje er dette den lille fordelen de norske trenger for å kunne hevde seg helt i toppen.
Norge spiller sin første kamp 12. april, og det hele kan følges på Blizzard sin Twitch-kanal »