Det vrimler av spill på PC-plattformen, og dessverre flyr majoriteten av indie-spill forbi både oss og andre nettsteder uten at vi får tid eller mulighet til å dekke dem skikkelig. I denne artikkelen har jeg tatt for meg fire nedlastbare PC-spill som vi ikke har anmeldt tidligere, men som alle fortjener å prøves. Det eneste de har felles er at jeg har funnet dem interessante nok til å kjøpe dem til «fullpris» og spille dem utenom jobben på Gamer.no.
Luxor Evolved
Luxor Evolved følger i fotsporene til spill som Pac-Man Championship Edition og Space Invaders: Infinity Gene. Det tar et gammelt og høyt elsket konsept, bytter ut den gamle grafikken med fargerik vektorgrafikk, legger til noen moderne funksjoner og skrur opp intensiteten et par hakk. Det fungerer ypperlig.
Konseptet i Luxor-spillene er det samme som i PuzzLoop og Zuma, og det er i seg selv både enkelt, elegant og vrient å beskrive. Fargede kuler kommer rullende ut av en åpning, og følger en bane som snirkler seg rundt på skjermen, før den kommer til en ny åpning. Poenget er å hindre kulene i å komme frem, noe du ironisk nok gjør ved å skyte flere kuler opp i kulebanene. Får du på denne måten tre eller flere kuler med samme farge etter hverandre, vil de forsvinne. Slik kan du også skape kjedereaksjoner.
Spillet blir raskt hektisk. Kulene ruller i utgangspunktet sakte, men det blir flere og flere av dem og det tar ikke lang tid før de har dekket mesteparten av banen og du frenetisk forsøker å holde de siste centimeterne før målet ledige. Uhell straffes dessuten hardt. Hvis du ikke er nøyaktig nok, og skyter en grønn kule opp mellom to hvite kuler i det du egentlig siktet på den grønne kula ved siden av, har du plutselig gjort ting ekstra vanskelige for deg selv. Da må du finne en måte å fjerne den grønne kula igjen før de hvite kulene kan kombineres og tas bort.
Luxor Evolved gir deg imidlertid en rekke hjelpemidler som du kan bruke når ting blir vanskelige. Disse inkluderer alt fra bomber som sprenger alle kulene i en viss radius til å få alle kulene til å rulle bakover i en viss periode. Hjelpemidlene blir et veldig viktig element i spillet, fordi ting går ekstremt kjapt og du trenger alle fordelene du kan få.
Som mange andre gode arkadespill er det essensielt å oppnå god flyt når du spiller. Hvis du er i riktig mental modus kan du klare det utroligste, men hvis du ikke helt henger med i svingene kan det bikke over til å bli frustrerende. Det kjennes imidlertid herlig når flytfølelsen kommer og du klarer det ene underverket etter det andre.
Underveis belønnes du med stadig kraftigere spesialegenskaper, og det låses stadig opp nye ting mellom brettene. Variasjonen er heller ikke til å klage på; fra bonusnivåer med spesielle regler til brett inspirert av klassiske arkadespill (klarer du å identifisere dem alle?) og «bosser» som må overvinnes på unike måter, er dette et spill som liker å overraske.
Luxor Evolved er svært vanedannende, både ser og høres flott ut og byr på mye moro i flere vanskelighetsgrader. Liker du spill hvor du må handle raskt og tenke raskere er dette absolutt et spill du bør skaffe deg.
Luxor Evolved kan kjøpes direkte fra utviklerne eller fra Steam.
Bang Bang Racing
Bang Bang Racing er et fargerikt, arkadepreget bilspill hvor handlingen sees ovenfra. For gamere som har vært med en stund kan jeg sammenligne det med den svenske kultklassikeren Ignition, eller finske Death Rally. Enda eldre inspirasjonskilder inkluderer nok Supercars-serien og Super Sprint.
Spillet starter ikke så veldig lovende. Som mange andre bilspill gjør det nemlig en aldri så liten nybegynnerfeil: De første bilene du får tilgang på er langsomme og, ærlig talt, ganske kjedelige. Du virrer rundt på banen uten å egentlig føle noen særlig spenning eller utfordring, og jeg kan se for meg at mange spiller Bang Bang Racing i ti minutter før de blir lei og hopper over til neste spill. Med Steam-salg og indie-pakker i hytt og pine har de fleste PC-spillere en overflod av spill både på og utenfor Steam, og hvis ikke en ny utgivelse hekter dem raskt er det lett å droppe den til fordel for noe annet.
Heldigvis blir det bedre når bilene får noen virtuelle hestekrefter og fartsfølelsen kommer snikende. Da blir spillet raskere og mer spennende, og etter hvert ganske så vanedannende. Datamotstanderne byr dessuten på god motstand, så det skal ikke så mange feilene til før en god ledelse kortes ned til ingenting. For å holde deg på topp må du bruke nitro, som gir deg litt ekstra hastighet i en kortere periode. Slik nitro bygger du opp over tid, men den letteste måten å skaffe nitro på er ved å svinge innom depotet en gang hver runde. Der kan du også reparere bilen om du trenger det.
Spillet har ikke våpen, slik som for eksempel Death Rally, men rundt om på banene befinner det seg tønner med både vann, olje og mer eksplosive saker i. Sistnevnte sprenger litt etter at du har krasjet i dem, og er en god måte å skape trøbbel for bilene som kommer bak på.
Bang Bang Racing er et solid og morsomt racingspill, med god grafikk og lyd. Hovedkampanjen er over etter et par timers kjøring, men spillet har også flerspiller og ulike mesterskap som du kan spille om du har lyst på mer. Dette er uansett ikke et spill jeg regner med man bruker mange timer på; selv var jeg ganske fornøyd etter å ha fullført hovedkampanjen, men hvis det ikke var så mye annet som fristet meg ser jeg for meg at jeg lett kunne tynt litt ekstra moro ut av spillet.
Bang Bang Racing er tilgjengelig på iPad, Xbox 360, PS3 og PC. PC-versjonen finner du blant annet på Steam.