Bungie - nedbemanning

Bungie sier opp over 200 ansatte

Illustrasjonsbilde fra Destiny 2.
Bungie

Destiny 2-utvikler Bungie har kunngjort en omfattende ny runde med nedbemanninger. Studioet kutter 220 stillinger og flytter ytterligere 155 andre ansatte over til å jobbe hos Sony.

I et åpent brev på utviklerens nettsider skylder Bungie-sjef Pete Parsons på økte utviklingskostnader, endringer i bransjen og stadig tøffe økonomiske tider. Det har tvunget frem «omfattende endringer» til selskapets kostnadsstruktur, samt en plan om å kun arbeide med Destiny og skytespillet Marathon fremover.

– Dette betyr at fra i dag vil 220 av våre stillinger elimineres, som tilsvarer rundt 17 prosent av studioets arbeidskraft. Dette påvirker samtlige nivåer hos selskapet, inkludert flesteparten av våre administrerende og ledende roller.

Oppsigelsene kommer nøyaktig åtte måneder etter at Bungie sist sa opp folk. Det er også to og et halvt år siden studioet ble kjøpt opp av Sony for 32 milliarder kroner. Den gang forsikret ledelsen om at oppkjøpet ikke ville resultere i oppsigelser og omstruktureringer.

Ved siden av Destiny skal Bungie fortsette arbeidet med Marathon.

Ved siden av å si opp over 200, sendes altså 155 ansatte – rundt 12 prosent av selskapet – over til Sony Interactive Entertainment for å jobbe der. Ifølge Parsons er det Sony som har stått på for å finne nye jobber for så mange som mulig, slik at disse slipper å få sparken.

Mens Bungie kun vil fokusere på Destiny og Marathon, hadde studioet også et annet prosjekt på agendaen. For å realisere dette – et actionspill satt i et helt nytt sci-fi-univers – jobber selskapet med PlayStation om å opprette et nytt studio.

Ifølge Bloomberg-journalist Jason Schreier skal omtrent 40 ansatte flyttes over fra Bungie til dette nye PlayStation-studioet.

LES OGSÅ: NRK legger ned gaminghuset LL35 »

Siste fra forsiden