Counter-Strike 2 - Neuralink

Bruker hjerneimplantat for å spille Counter-Strike 2

Elon Musks selskap viser hvordan det ser ut i ny video.

Neuralink

Det andre mennesket i verden som har fått hjerneimplantat fra Elon Musk-eide Neuralink bruker implantatet blant annet til å spille Counter-Strike 2. Det avslørte selskapet selv denne uka.

I en rapport publisert denne uka forteller Neuralink om Alex, som ble operert i juli. Siden har han koblet implantatet til PC-en sin, som han nå kan styre med bare tankene. Det har blant annet latt Alex spille Counter-Strike, som selskapet viste frem i en video som du kan se lenger ned i artikkelen.

Alex, som har kraftig nedsatt funksjonsevne, forteller at han er veldig glad i å spille skytespill. Før var han imidlertid avhengig av en såkalt Quadstick, en enkelt stikke som styres med munnen og krever at man veksler mellom bevegelse og sikting.

Med implantatet har spillingen blitt mye enklere, forteller Alex.

– Bare det å løpe rundt er så herlig fordi jeg kan se fra side til side og trenger ikke flytte Quadsticken til venstre og høyre. Jeg kan tenke på hvor jeg ønsker å se og så går spillet dit jeg vil. Det er helt vilt.

Alex bruker sitt hjerneimplantat for å spille Counter-Strike 2.

Også den første Neuralink-pasienten – Nolan Arbaugh – som ble operert tidligere i år, har også brukt implantatet for spill. Der har det gått i Civilization VI, men også mer frenetiske titler som Mario Kart på Nintendo Switch.

Mens Arbaughs operasjon var vellykket og han fortsatt kan bruke implantatet, mistet det en rekke koblinger i ettertid. Ifølge Neuralink har dette fungert bedre for pasient nummer to, der alle koblingene sitter som de skal.

Neuralink forteller videre at det jobber for å utvide funksjonaliteten for implantatene. Målet er blant annet å kunne registrere flere samtidige knappetrykk og ønsker om bevegelse, for å levere full støtte for mus og håndkontrollere for spill.

Siste fra forsiden