Mens det i USA har eksistert behandlingsmetoder og klinikker for avhengige av spill og chatting på nettet, har Kina ligget et godt stykke bak – til tross for at 94 millioner av landets innbyggere daglig er koblet mot nettet. En psykiater med 20 års erfaring innenfor behandling av avhengighet, hevder at 2,5 millioner kinesere sliter med internettavhengighet.
Myndighetene i Kina må ofte stenge internettcafeer som drives ulovlig, og i mars ble den første lisensierte klinikken for behandling av internettavhengighet åpnet i hjertet av hovedstaden Beijing. Klinikken består av tolv sykepleiere og elleve leger, som står klare til å ta imot pasientene.
- Alle barna som er her har sluttet på skolen fordi de spilte eller chattet hver eneste dag. De led av depresjon, nervøsitet, frykt, panikk, opphisselse og uvillighet til å være sammen med andre mennesker. De hadde også søvnproblemer, forteller direktøren på klinikken, Dr. Tao Ran til CNN.
Mange kommer til klinikken frivillig, mens andre blir levert av sine foreldre. Internett og online-spill er for mange en mulighet til å komme seg fra hverdagsstresset og presset fra foreldrene om å gjøre det bra på skolen.
- Jeg var ikke normal. På skolen fulgte jeg ikke med i det hele tatt når læreren pratet. Alt jeg tenkte på var å spille det neste spillet. Spilling gjorde meg lykkelig, slik at jeg glemte mine problemer, forteller en 20-årig mann fra Beijing til CNN.
Behandlingen som inkluderer diagnoser, medikasjoner, akkupunktur og sport tar normalt fra en til to uker, og koster 48 dollar per dag.