Ifølge L.A. Times (via Polygon) har den amerikanske delen av det tradisjonsrike spillselskapet Atari slått seg selv konkurs. Det vil si, selskapet håper å kunne prøve å stable seg på beina igjen ved å benytte seg av «chapter 11», en amerikansk konkurslov som gir det aktuelle selskapet muligheten til å omorganisere strukturen. Nå ønsker de, ifølge L.A. Times kilde, å fokusere på mobilspill og digitale plattformer.
Den amerikanske Atari-divisjonen er for øyeblikket en del av moderselskapet i Frankrike. Hovedkontoret sliter angivelig for tiden med gjeld, og aksjekursen ligger nå på under en euro i følge Polygon. Sammenlignet med aksjekursen fra 2008, da aksjen var verdt mer enn elleve euro, er dette katastrofalt.
L.A. Times rapporterer videre om at Ataris gjeld gjør at de ikke kan vokse seg større med det første, og at de er fullt og helt avhengige av finansfirmaet Bluebay Asset Management. Mer dramatisk er det at tingenes stand gjør det så at spillselskapet ikke kan ta seg råd til å slippe spill som er under utvikling.
Tradisjonsrikt selskap
Er man en smule interessert i spill vet man hvem Atari er. I sin storhetstid på 70- og 80-tallet slapp selskapet flere konsoller, og sto bak klassiske spill som Pong, Asteroids og Missile Command. De senere årene har selskapets rennommé falt mer. Riktignok har Atari greid å skrape inn logoen sin på noen kvalitetsspill, slik som The Witcher 2: Assassins of Kings, men da kun som utgiver.
I løpet av sin historie har selskapet også gått gjennom flere skifter og eierforhold. For øyeblikket er det franske Infogrames som eier Atari, etter å ha kjøpt de opp i 2000. Den amerikanske Atari-divisjonen bar tidligere Infogrames-navnet, men skiftet det etter oppkjøpet.
For tiden jobber Atari med en ny utgave av Pong sammen med Zynga, og mobilutgaver av kjente merkevarer som Dungeons & Dragons, Outlaw og RollerCoaster Tycoon.
Les også: Her er historien bak Atari 2600 Les også: Atari-klassikere til GOG
Fotografiet i toppen er tatt av brukeren «mbiebusc». Det brukes av oss i henhold bildets Creative Commons-lisens.