I begynnelsen av juni dukket det opp rykter om at den franske mediegiganten Vivendi, som eier 61% av verdens største spillutgiver, Activision Blizzard, ønsket å selge sin aksjemajoritet i selskapet. På det tidspunktet sa rapportene at toppledelsen ville diskutere et salg av spillutgiveren i et møte senere samme måned.
Nå vil finanstidskriftet Bloomberg ha det til at en beslutning har blitt tatt, og at Vivendi ser etter muligheter for å kvitte seg med eierandelene i spillutgiveren. Kilden deres ønsker å være anonym, men sier at om Vivendi ikke finner en kjøper vil de vurdere å selge aksjene sine på det åpne markedet.
Ifølge analytikeren Michael Pachter er det ikke sikkert Vivendi finner noen slik kjøper. Activision Blizzard er verd langt mer enn sine nærmeste konkurrenter i spillindustrien, så eventuelle kjøpere må komme utenfra. Pachter mener at en annen løsning er mer sannsynlig, nemlig at Vivendi vil la Activision ta opp lån med sikkerhet i verdiene sine, for deretter å betale ut pengene som aksjeutbytte og gjøre Activision til helt selvstendig selskap.
Ifølge tidligere rapporter mener Vivendis styreformann, Jean-Rene Fourtou, at aksjene til Activision Blizzard er verd mindre enn de bør være, og at selskapets eierstruktur visstnok har en del av skylden for dette. Et salg kan dermed være en måte for Vivendi å få frigjort verdiene i spillutgiveren, slik at de kan investere i noe annet.
Vivendi har lenge slitt med synkende verdi, og i april var aksjeverdien deres på det laveste nivået i ni år. Etter at rapporter om et salg har lekket ut har verdien til både Activision Blizzard og Vivendi økt, og ifølge Bloomberg anbefaler både Michael Pachter og analytikeren Edward Woo investeringer i Activision.
Activision Blizzard går forøvrig svært godt. Selskapet hadde per 31. mars i år 3,48 milliarder dollar (nesten 21 milliarder kroner) i kontanter og investeringer, og ingen gjeld. I løpet av fjoråret fikk aksjonærene totalt 886 millioner dollar (5,2 milliarder kroner) i aksjeutbytte. World of Warcraft og Call of Duty-serien er nok de største bidragsyterne.
Representanter for Activision og Vivendi ønsket ikke å kommentere saken overfor Bloomberg.
Les også: Historien om verdens største spillutgiver
Les også: Activision Blizzard noterer gigantoverskudd