Annonse

Få mest ut av Black Myth: Wukong – vi sammenligner RTX 4060, 4070 Super og 4080 Super

Opplev årets største spillsuksess på best mulig måte, uansett budsjett!

RTX 4060, 4070 Super og 4080 Super viser hva de er gode for når vi maksimerer spillopplevelsen i Black Myth: Wukong. Vi hjelper deg med å velge riktig kort, riktige grafikkinnstillinger og finner ut om det er lurt å aktivere raytracing og DLSS.

Black Myth: Wukong solgte 10 millioner eksemplarer på bare tre dager og har blitt en av årets største spillanseringer. Hvis du ikke allerede har startet det eller vurderer å oppgradere riggen din for å møte de tøffe systemkravene, hjelper vi deg med å velge riktig grafikkort og innstillinger for spillet.

Vi har testet tre grafikkort og skal finne ut hvilken prisklasse som passer best for deg, hvilken ytelse du kan få, og hvilke innstillinger som gir best opplevelse for hver kategori.

Kjøp skjermkortene hos Komplett

For å finne en god balanse mellom oppløsning og ytelse har vi valgt en 1440p-skjerm (ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMG) som kan nå opp til 240 Hz, og vi har siktet oss inn på minst 120 FPS når vi lette etter de beste grafikkinnstillingene. Dette fordi 120 FPS passer de fleste gamingskjermer og gir en god balanse mellom responsivitet og grafisk kvalitet i Black Myth: Wukong.

DLSS og raytracing

Før vi dykker ned i tester og innstillinger, skal vi forklare de to teknologiene som gjør både den utrolige grafikken og ytelsen i Black Myth: Wukong mulig: DLSS og raytracing.

Hva er DLSS?

DLSS står for Deep Learning Super Sampling og er en teknologi som bruker kraften fra AI for å skalere opp bildekvaliteten og dermed øke bildefrekvensen i spill.

DLSS utvikles av NVIDIA, men optimaliseres sammen med spillutviklere. For at DLSS skal fungere i et spill, må en AI først forstå hvordan et bilde ser ut i både lav og høy oppløsning og hvordan et lavoppløst bilde kan skaleres opp. Dette gjøres ved at en AI mates med bilder i forskjellige oppløsninger. Gjennom maskinlæring identifiserer AI-en mønstre for hvordan bilder skaleres og bruker denne kunnskapen til å skalere opp lavoppløste bilder som genereres av en grafikkprosessor.

NVIDIA DLSS 2.0 – Et stort sprang i AI-gjengivelse

Vi testet DLSS i Black Myth: Wukong med et RTX 4080 Super og de beste grafikkinnstillingene. Bare ved å aktivere DLSS med innstillingen 50 av 100 (Performance), økte den gjennomsnittlige bildefrekvensen fra 62 til 127 FPS. DLSS kan altså doble bildefrekvensen i Wukong! DLSS kan påvirke bildekvaliteten negativt, men gevinstene i bildefrekvens og muligheten til å bruke høyere grafikkinnstillinger gir ofte en stor fordel til slutt.

Hvordan skiller DLSS 3 seg ut?

NVIDIA DLSS 3 kalles Frame Generation i Black Myth: Wukong. I stedet for å skalere opp bilder, skaper DLSS 3 helt nye bilder. Ved hjelp av AI-teknologi kan DLSS 3 analysere to bildeframes som er skapt av en grafikkprosessor. Teknologien kan deretter skape en kunstig frame som plasseres mellom de to ekte bildeframes. Resultatet er en betydelig høyere bildefrekvens.

Kombinasjonen av DLSS 2 og DLSS 3 gir enorme ytelsesgevinster. Vi testet Black Myth: Wukong med et RTX 4080 Super og maksimale grafikkinnstillinger. De to teknologiene tok spillet fra 32 til 127 FPS!

Med NVIDIA Reflex kan du i tillegg sikre at du er klar for alle overraskelsene i Black Myth: Wukong. Med et GeForce RTX 40-grafikkort og en kompatibel G Sync-skjerm kan Reflex minimere systemlatens og gi deg de ekstra millisekundene du trenger for å spille på ditt beste.

Raytracing

Raytracing er en teknologi som gjør det mulig å gjengi fotorealistisk grafikk ved å simulere hvordan lys reflekteres og oppfører seg i virkeligheten. Dette gir bedre skygger og imponerende refleksjoner.

Raytracing kom inn i spillverdenen i 2018 da NVIDIA introduserte RTX-serien av grafikkort. RTX bruker maskinvare for å akselerere gjengivelse av raytracing. I stedet for å bruke 15 timer på å gjengi et bilde, kan et RTX-kort gjengi hundrevis av bilder per sekund. Siden 2018 har raytracing utviklet seg raskt og er nå en selvfølgelig del av alle moderne spill, både på datamaskiner og spillkonsoller.

Kjøp de beste grafikkortene

Beste grafikkinnstillinger for Black Myth: Wukong

Nå er det tid for noen tester med Black Myth: Wukong! Vi har testet tre grafikkort i 1440p-oppløsning for å finne ut hvilke grafikkinnstillinger som gir best spillopplevelse. Du kan hoppe direkte til detaljene eller lese videre for å forstå hvordan vi har valgt innstillingene og hvilken opplevelse hvert kort kan levere.

GeForce RTX 4060 8GB

RTX 4060 er det billigste kortet i vår sammenligning. Selv om 1440p-oppløsning kan være krevende for mange billige grafikkort, var det ingen utfordring for RTX 4060 8GB av én enkel grunn: DLSS 3 (Frame Gen). Med RTX 4060 8GB ser vi store forbedringer ved å aktivere Frame Gen. Vi går fra et gjennomsnitt på 96 FPS med lave innstillinger til 127 FPS med middels innstillinger. Frame Gen gir altså en betydelig forbedring i hvor raskt spillet oppleves, samtidig som vi kan øke grafikkinnstillingene.

Innstillinger for høy ytelse: RTX 4060 8GB

  • Grafikkpreset: Middels
  • RTX: Av
  • Superoppløsning: 50/100
  • Frame generation: På
  • Gjennomsnittlig FPS: 127
  • Laveste 1% FPS: 111

Innstillinger for høy bildekvalitet: RTX 4060 8GB

  • Grafikkpreset: Høy
  • RTX: Av
  • Superoppløsning: 50/100
  • Frame generation: På
  • Gjennomsnittlig FPS: 108
  • Laveste 1% FPS: 91

GeForce RTX 4070 Super 12GB

RTX 4070 Super tilbyr betydelig høyere ytelse enn RTX 4060 på flere måter. Det er kanskje ikke overraskende at vi kan endre grafikkinnstillingene fra 4060s anbefalte Middels til Høy. Mer imponerende er det at vi også kan aktivere raytracing på middels kvalitet og fortsatt få en gjennomsnittlig bildefrekvens på hele 169 FPS. Vi kan samtidig øke Super Resolution (DLSS 2) til 75 av 100 for å prioritere oppskaleringskvalitet over ytelse.

For deg som virkelig foretrekker grafisk kvalitet fremfor bildefrekvens, testet vi også å ta steget opp til Very High-innstillinger. Der landet vi på 104 FPS i gjennomsnitt. Det gir en fin oppgradering av teksturer, spesielt i gjengivelsen av skyer og tåke som nå ser mye mer naturlig ut. Selv om det er et stort fall i bildefrekvens, er forskjellen i grafisk kvalitet også betydelig.

Innstillinger for høy ytelse: RTX 4070 Super 12GB

  • Grafikkpreset: Høy
  • RTX: På, middels
  • Superoppløsning: 75/100
  • Frame generation: På
  • Gjennomsnittlig FPS: 169
  • Laveste 1% FPS: 144

Innstillinger for høy bildekvalitet: RTX 4070 Super 12GB

  • Grafikkpreset: Very High
  • RTX: På, middels
  • Superoppløsning: 75/100
  • Frame generation: På
  • Gjennomsnittlig FPS: 104
  • Laveste 1% FPS: 81

GeForce RTX 4080 Super 16GB

RTX 4080 Super er et grafikkort som spiller i en egen liga. Det har en kraftig kjøler som holder GPU-en kjølig selv under maksimal belastning. Denne kjølingen er nødvendig for å håndtere den ultimate 1440p-spillopplevelsen i Black Myth: Wukong.

Vi drar opp grafikkinnstillingene til maks, også kalt Cinematic, og setter raytracing-innstillingene på topp. Nå ser vi hva spillutviklerne virkelig hadde i tankene, og blir imponert over detaljrikdommen i klær, trær, gress, skyer og vann. Til tross for de maksimale innstillingene leverer kortet en gjennomsnittlig bildefrekvens på 130 FPS!

Vi kan presse RTX 4080 Super enda et hakk ved å bruke DLAA. Dette gir jevnere bilder og færre artefakter fra Super Resolutions oppskalering. De grafiske forskjellene er ikke store, men de er definitivt merkbare, og RTX 4080 Super leverer fortsatt en rask og jevn spillopplevelse med en gjennomsnittlig bildefrekvens på 98 FPS.

Innstillinger for høy ytelse: RTX 4080 Super 16GB

  • Grafikkpreset: Cinematic
  • RTX: På, Very High
  • Superoppløsning: 75/100
  • Frame generation: På
  • Gjennomsnittlig FPS: 131
  • Laveste 1% FPS: 104

Innstillinger for høy bildekvalitet: RTX 4080 Super 16GB

  • Grafikkpreset: Cinematic
  • RTX: På, Very High
  • Superoppløsning: 90/100, DLAA
  • Frame generation: På
  • Gjennomsnittlig FPS: 98
  • Laveste 1% FPS: 70

Hvilket grafikkort er best for Black Myth: Wukong?

Det kjedelige svaret er selvfølgelig: det avhenger. Det avhenger av hvor mye penger du er villig til å bruke, og hvilken opplevelse du ønsker. Med det sagt, skal vi forsøke å gi noen råd.

I våre tester presterte ASUS GeForce RTX 4060 Dual EVO OC 8GB veldig bra, takket være kraften i DLSS 2 og DLSS 3. Teknologien kan riktignok forverre bildekvaliteten noe, men ytelsesforbedringer på 4x gjør det mulig å øke grafikkinnstillingene og få et sluttresultat som både er grafisk imponerende og høytytende. Dette gjør RTX 4060 til et godt valg for deg som vil spare litt penger, eller for deg som har en fin Full HD-skjerm i oppsettet ditt. Da kan du få virkelig høy ytelse.

Hvis du vil ha god raytracing-ytelse, er RTX 4070 Super et utmerket alternativ. Kortet tilbyr betydelig høyere ytelse og håndterer de tunge systemkravene i Black Myth: Wukong, selv med raytracing aktivert. RTX 4070 Super leverer kort sagt mye av det spillet kan tilby når det gjelder bildekvalitet, uten å koste for mye.

RTX 4080 Super er et stort og kraftig grafikkort som tar Black Myth: Wukong til toppnivå for 1440p-skjermer. Selv med maksimale innstillinger må det nevnes at spillet ikke lar RTX 4080 Super hvile. Kortet må gi alt det har for å levere på alle punkter. Hvis du ønsker ultimat ytelse i 1440p-oppløsning, er RTX 4080 Super kort sagt det beste valget.

Få det på! Vis meg grafikkortene

Hva har dere i riggen?!

Til slutt må vi selvfølgelig svare på spørsmålet som alle entusiaster stiller seg: hva har dere spilt på?!

Her er oppsettet vårt:

Nå er det på tide at du starter opp Black Myth: Wukong og begynner å spille! Fortell oss gjerne hvilket kort du spiller med, hvilke innstillinger du bruker, og hvilken ytelse du får!