Dette er SteelSeries StarCraft League:
Norsk liga i StarCraft II arrangert av Gamer.no og sponset av SteelSeries. Premiepotten denne vårsesongen er 10 000 kroner. Dette økes til 30 000 kroner i høstsesongen.
Deltakerne ble plassert i et divisjonssystem basert på to kvalifiseringskvelder i mars.
Castingteam:
Eskil «Fearsome» Uggen
James «James» Kildefelt
Preben «Prebs» Johnsen
Regler:
Vi har to regelsett. Ett for samtlige turneringer på Gamer.no og et for denne konkrete ligaen.
Etter å ha pågått i tre måneder, begynner endelig debutsesongen av vår egen SteelSeries StarCraft League å komme til en ende. Etter noen beinharde kvalifiseringsrunder stod vi først igjen med de 16 beste spillerne Norge har å by på. Nå har de seksten blitt til åtte, og helgen 20.-22. juni skal disse møtes i et avgjørende sluttspill for å avgjøre hvem som er den beste StarCraft-spilleren i landet.
Noen av dem kjenner dere kanskje til fra før, mens andre er totalt ukjente. Felles for dem alle er at de er svært dyktige StarCraft-spillere, og alle har de lyst til å ta med seg førstepremiepotten på 4000 kroner.
Snute
Jens «Snute» Waller Aasgaard er uten tvil Norges mest profilerte StarCraft-spiller. Han har vært en prominent figur i det internasjonale miljøet i flere år, og berømmelsen nådde nye høyder da han ble medlem av toppklubben Team Liquid i januar 2013. Høydepunktet i karrièren så langt er trolig seieren i HomeStory Cup VI, en turnering han vant over noen av verdens beste spillere. Selv om den store tittelen lar vente på seg, har den norske zerg-spilleren vist at han evner å prestere mot selv de beste koreanerne.
Snutes spillestil er kjent for å være usedvanlig aggressiv og underholdende å se på. Han nøler ikke med å pumpe ut mengder med roaches og banelings hvis han ser at motstanderen begynner å bli grådig, gjerne krydret med kreativ bruk av nydus worms. Til tross for dette sitter macroferdighetene hans som støpt, og han har ingen problemer med å gå til late game hvis han tror han kan få overtaket der.
Snute er særlig sterk mot andre zerg-spillere, og når han er på sitt beste er det få, om noen, utenfor Korea som kan måle seg med ham. Hans største svakhet ligger trolig i nervene hans, men om han klarer å holde nervøsiteten i sjakk vil han være den store favoritten foran denne turneringen.
Targa
Kristoffer «Targa» Marthinsen har vært en del av e-sportmiljøet lenge, og var blant annet en dyktig Warcraft III-spiller. For øyeblikket figurerer han som det eneste medlemmet av StarCraft-laget til den franske klubben Imaginary Gaming. Det internasjonale publikumet fikk øynene opp for ham etter at han imponerte stort med en delt tredjeplass under DreamHack Valencia i 2012, men etter dette har han hatt begrenset suksess utenfor det norske turneringsmiljøet.
Targa er kjent for hans nådeløse, uforutsigbare spillestil, noe som gjør ham til en skummel zerg-spiller å møte for hvem det skulle være. Uortodokse strategier og en kynisk utnyttelse av motstanderens feil og forutsigbarheter gjør ham til en outsider som motstanderne bør holde øynene oppe for.
Snitchables
Ruben «Snitchables» Drange startet så smått med StarCraft II da det kom ut i 2010, og har jobbet seg opp helt fra fra Bronze League og inn i Grandmaster League hvor han er i dag. Etter at han begynte å bli virkelig god har han vært en fast deltaker på Sørlanet, hvor han har endt med topplasseringer hvert år. I tillegg fikk han en respektabel tredjeplass i Gamer.nos egen StarCraft-turnering i fjor. Nylig ble han plukket opp av den norske e-sportklubben BX3.
Snitchables har et stort spenn i spillet sitt, og kan spille zerg både aggressivt og defensivt. Han er ikke redd for å gå for en tidlig cheese-strategi, samtidig som han gjerne snur på flisa og murer seg inne med swarm hosts. I motsetning til de fleste andre zerg-spillere i disse dager har han ingen store preferanser når det kommer til hvilke raser han spiller mot, noe som burde komme godt med både på ladder og i turneringer som SSL.
Eiki
Eik Johannes «Eiki» Nysted Grødem har vært et kjent navn i den norske StarCraft-scenen en stund nå. Særlig etter å ha slått Snute i en overraskende 3-2 seier i vår egen Gamer's Paradise-turnering i 2012, har både spillere og publikum skjønt at Eiki er en spiller som må regnes med. Enda en overraskelse var det at han slo Targa under Spillexpo 2013, og tok med seg småpene 8000 kroner hjem. For tiden er han en del av StarCraft-laget til britiske Karnage eSports.
I selve spillet er Eiki en defensiv, macroorientert spiller. Likevel liker han å spille aktivt, og prøver å holde multitaskingen oppe ved å kjøre små harass-angrep mot motstanderen. Et kjennetegn for spillestilen hans er uansett at han tar få sjanser, og heller stoler på at macroferdighetene hans bringer ham seieren til slutt.
Prebs
Preben «Prebs» Johnsen begynte å spille StarCraft aktivt i begynnelsen av 2012, og har siden den gang rukket å bli en rutinert deltaker på norske LAN og andre arrangementer. Han kan skilte med gode plasseringer både på Sørlanet og på Spillexpo, samt en seier under turneringen på The Gathering 2013 og under vår egen turnering i fjor. Han var også blant de første til å bli medlem av det spennende ROOT Gamings SEED Academy, som han fortsatt spiller for i dag.
Prebs spiller zerg, og har en ganske varierende spillestil. Han holder seg stort sett til tekstbok-macro mot terran og zerg, men prøver å blande inn flere aggressive timing-angrep mot protoss. Han er nok best når han spiller mot terran, men sliter litt mer når motstanderen er zerg - noe som kan bli en ulempe i en turnering med såpass mange sterke zerg-spillere.
Rake
Tobias «Rake» Unneland er et forholdsvis uskrevet blad i turneringssammenheng. Han kan dog skilte med en andreplass under Nemean LAN 2013, hvor han tapte finalen mot Snute. Ellers har han ikke hatt særlig mange resultater å skrive hjem om, men er på god vei til å endre dette etter å ha prestert blant de fire beste i sin avdeling i SteelSeries StarCraft League.
I spillestilen sin har Rake særlig ett stort idol, nemlig SK Telecom T1s Jung «Rain» Yoon Jong. Den verdenskjente protoss-spilleren kan skilte med strålende resultater, noe han har fått gjennom en defensiv macrostil som heller ofrer det økonomiske overtaket til fordel for å holde seg sikker i basen sin. Deretter vinner han heller ved å reagere kjapt og effektivt på det motstanderen gjør. Rake prøver altså å etterligne denne stilen, noe som har gitt ham gode ferdigheter mot zerg, til tross for at han sliter litt mer mot terran.
Scyther
Morten «Scyther» Wiik har spilt StarCraft II aktivt siden det kom ut, og spiller både terran og zerg på et høyt nivå. I motsetning til de fleste dyktige StarCraft-spillere i Norge er han aldri på LAN, men har heller hatt moderat suksess i mindre online-turneringer. Han er også den andre spilleren i SSL som representerer den norske klubben BX3, sammen med lagkamerat Snitchables.
Scyther har stort sett en ganske streit macro-orientert spillestil, men liker å holde seg uforutsigbar ved å komme med en og annen hyperaggressiv cheese en gang i blant. Siden han spiller både terran og zerg kan det variere litt hvilke raser han presterer best mot, men han har tradisjonelt vært sterk mot zerg.
SolO
Tobias «SolO» Glenne er bare fjorten år gammel, men har imponert i ligaen så langt ved å bare tape én av syv kamper i Premier Division. Han startet med StarCraft II i 2012, og har klatret hele veien fra Bronze League til Master League. I dag er han en hyppig deltaker på norske LAN, og vi vil utvilsomt se ham i store internasjonale offline-turneringer i fremtiden. Han er også et medlem av ROOT Gamings ungdomsakademi, SEED Academy.
SolO spiller en aggressiv zerg-stil, som fokuserer på å utnytte motstanderens feil og bruke de mot ham. Dette har gjort ham til en særs habil zerg-mot-zerg-spiller, som han viste ved å vinne en kamp mot Snute tidligere i SSL. Han er kanskje ikke like sterk mot terran og protoss, men det trenger kanskje ikke være så viktig i en turnering som domineres av zerg-spillere.
Premiepott og casting
Det er totalt 10 000 kroner å kjempe om for disse spillerne i sluttspillet. Premiepotten fordeler seg slik:
1. plass: 4000 kroner
2. plass: 2500 kroner
3. plass: 1400 kroner
4. plass: 700 kroner
5. plass: 350 kroner
6. plass: 350 kroner
7. plass: 350 kroner
8. plass: 350 kroner
Samtlige kamper i sluttspillet til SteelSeries StarCraft League blir vist og kommentert på Twitch-kanalen til våre venner i StarCraft Norge. Vi kommer tilbake med informasjon om sendeplan i løpet av de nærmeste dagene.