Du har lest om hvordan Kinect fungerer, og her kommer en liten gjennomgang av hva du kan spille.
Blant lanseringstitlene til Microsofts nye yndling finner du blant annet pusekatter, bordtennisturneringer og elverafting – men lar vi oss rive med?
Kinect Adventures
Dette er spillet som er inkludert når du kjøper Kinect, og konseptet kunne knapt vært enklere: et knippe minispill satt i en eventyrer-ramme.
For her er det slutt på alt som heter daff sofasliting, du må ut på gulvet og bruke hele kroppen hvis du skal komme noen vei. Og det kan jo sies først som sist, Kinect Adventures er det Kinect-spillet som krever desidert mest plass.
Tre meter unna TV-en mener spillet at er helt ypperlig, og det sier litt om hvor stort område det forventes at du spretter imellom. Allikevel hender det stadig vekk at Kinect mister deg av synet, og sutrer litt til du dukker opp igjen.
Heldigvis blir ikke Kinect helt satt ut av den grunn, det er bare å få legemet inn i synsvinkelen igjen før du kan spille problemfritt videre. Knirkefritt fungerer det også hvis du vil ha med deg en venn, det er bare å stille seg foran TV-en for å være med.
Tenk fort
Minispillene i Adventures byr på utfordringer både for refleksene og koordinasjonen din. Reflex Ridge er for eksempel en slags berg-og-dalbane der du hopper for å ta fart mens du dukker unna hindringer og forsøker å samle en form for mynter underveis.
I River Rush styrer du (og eventuelt en venn) en oppblåsbar flåte nedover et stryk, og må samle så mange mynter som mulig før du når mål. Halve moroa i dette spillet er å utforske alle snarveiene, som gjerne fordrer at man er tankeleser, ettersom de fleste av snarveiene nås ved å hoppe synkront med kameraten din.
Etter hvert som du spiller de fem minispillene, vil du låse opp nye vanskelighetsgrader og dermed få nye utfordringer å bryne deg på. Felles for alle minispillene er også at du gjerne blir avfotografert i aktive øyeblikk, og får gleden av å se deg selv i ulike mindre heldige positurer ved rundens slutt.
Kinect Adventures kan nytes på egenhånd, men opplevelsen blir desidert best om du tar med deg en venn. Da vil dere også være to om å klynke over såre muskler på uvante steder dagen etterpå.
Adventures er lettbent underholdning på sitt beste, og det er et godt valg Microsoft har gjort når de legger dette spillet med til de som kjøper Kinect. Spillet er nemlig et flott eksempel på hvordan Kinect-teknologien utnyttes.
Kinect Joy Ride
Har du en kompis som alltid bruker hele kroppen når han spiller Mario Kart? Du vet nok hva jeg mener, en som slenger håndkontrollen hit og dit og opp og ned, alt ettersom hvor han ligger i løypa?
Vedkommende kommer til å elske Joy Ride. Her styrer du nemlig bilen din med hele kroppen, og helt uten noen form for håndkontroller i labbene. Spillet tar seg av bremsing og gassing, og overlater moroa til deg – styring og heftig bruk av såkalt drifting.
Allerede når racet starter, blir det klart at dette er en bilspillvariant for de av oss som lever oss inn i spillet med hele kroppen. For å komme i gang på startlinja må du nemlig løfte opp hendene og late som du griper tak i rattet. Og er du av den småsjenerte typen kan det fort være du synes dette blir litt kleint.
Da bør du i så fall trekke deg unna med en gang, for det imaginære rattet er bare første steg på ydmykelsesruta. For du styrer bilen ved å svinge på det imaginære rattet, og for å drifte må du faktisk slenge ut rumpa.
Også her blir du fotografert ved de mest nedverdigende øyeblikkene. Heldigvis er det valgfritt om du vil laste bildene opp for deling eller ikke.
Men når sant skal sies har vi jo gitt blanke i hvordan vi tar oss ut når vi spiller helt siden Nintendo kom med Wii Sports i 2006, så den helt store overgangen blir det heller ikke til Kinect Joy Ride.
Det hjelper også på at totalpakken er svært så tiltalende. Flere ulike spillemodi er tilgjengelige; i tillegg til det klassiske racet er det blant annet et Mario Kart-lignende Battle Race, hvor du kan plukke opp diverse våpen for å sette motstanderne ut av spill.
Inkludert er også variantene Stunt og Smash, hvor du skal henholdsvis raske med deg nips i en enorm skaterampe og ramponere så mange statuer som mulig. Begge variantene byr på nok moro, i hvert fall en stund.
Kinect Joy Ride er intuitivt og enkel underholdning for stor og liten, og byr på nok moro til å fylle romjula. Vi kunne riktignok ønsket oss litt færre menyer å navigere gjennom, men alt i alt er opplevelsen Kinect Joy Ride byr på en fornøyelig en.
Bla om til neste side for å finne ut hvordan møtet med en liten tiger gikk.