At Battlefield 4-lanseringen ikke har gått som smurt er nok noe de fleste har fått med seg. Spillet plages av tekniske problemer, også på tvers av de totalt fem versjonene som er ute på markedet. Det har vært så ille at EA tidligere denne måneden gikk ut og fortalte at utvikler DICE hadde lagt alt annet på hylla mens problemene meisles ut.
Men det er et annet aspekt av problemhistorien som spillere flest kanskje ikke hører så mye av. Nå ønsker nemlig gruppen Robbins Geller Rudman & Dowd LLP å ta flere EA-topper til retten over det de mener er grumsete aksjehandler i forbindelse med Battlefield 4. Før de kan bykse inn i rettsalen må de dog oppdrive en klager [oversatt fra engelske «plaintiff», journ.anm] som kan stille seg bak søksmålet. Dette melder GameSpot.
Solgte unna aksjer
Søksmålet påstår at EA har uttalt seg misledende og uærlig om det problemrammede spillet siden i sommer. Dette resulterte i at EAs aksjekurs steg i løpet av perioden, noe som gjorde det mulig for enkelte EA-topper å selge unna aksjer mens kursen var høy.
I et utdrag fra dokumentene identifiseres tilsynelatende noen av EA-toppene med etternavn. Der kommer det frem at nåværende EA-sjef Andrew Wilson topper salgslisten med hele 75 000 aksjer over få dager – en mengde han skal ha fått over 100 millioner kroner for. Også kollega Patrick Söderlund skal ha solgt unna 40 000 aksjer en måned etter, og fikk rundt 65 millioner kroner for handelen.
At aksjeverdien falt etter at problemene med Battlefield 4 meldte seg er også et poeng som tas opp. I bunn og grunn ønsker det planlagte søksmålet å representere de som kjøpte aksjer i løpet av perioden der gruppen mener at EA kom med uærlige og missledende uttalelser.
EA mener på sin side at søksmålet ikke er gyldig
– Vi mener at anklagene er uten hold. Vi planlegger å forsvare oss selv med alt vi har, og har tro på at rettssystemet vil forkaste anklagen med tid, forteller EA til GameSpot.
Etterforsker omstendigheter rundt Battlefield 4
Det planlagte søksmålet er ikke det eneste rettslige trøbbelet Battlefield 4 og EA står overfor. En annen gruppe, Holzer Holzer & Fistel, fortalte forrige uke at de søker å finne ut om selskapet har opptrådt uredelig i forbindelse med spillet, og om de har brutt loven som sier at investorer ikke skal motta feilaktig informasjon. Om denne etterforskningen bærer frukter gjenstår å se.
Battlefield 4 ble først lansert 31. oktober her til lands, mens en PlayStation 4-utgave kom samtidig med konsollanseringen 29. november.
Selv om skyteserien er en av selskapets største vil de ikke ødelegge den
EA har ingen planer om å gi ut Battlefield årlig »