Hjernetrimmer og åtte andre norske spill får statlig støtte

Det koker i spillindustrien her til lands.

Rock Pocket Games

Norsk filminstitutt har nok en gang åpnet lommeboken for å gi utviklingstilskudd til norske spillprosjekter. For årets siste runde kom det inn 37 søknader, og ni spill endte opp med å få positivt svar på søknaden.

– Både ferske studioer og godt etablerte utviklere mottok utviklingstilskudd denne gangen, og det er et stort spenn i både genre og målgrupper for spillene. Vi ser i tillegg at flere norske utviklere nå også utvikler for konsoll igjen. Antallet prosjekter som søker, og kvaliteten på prosjektene, har økt voldsomt gjennom de siste årene, og den søknadsmassen som kom inn denne runden holdt et meget høyt nivå, sier Kaja Hench Dyrlie, produksjonsrådgiver for spill i Norsk filminstitutt.

Shiftlings.

Spillet som stakk av med den største biten av kaken er Shiftlings, fra Tønsberg-utvikleren Rock Pocket Games. Det er et plattform/hjernetrimspill for en eller to spillere, og spillet følger to romvesener som har den hendige egenskapen at de kan forandre form og størrelse. Utviklerne lover en fargerik opplevelse med mye humor.

Shiftlings er forøvrig på Steam Greenlight, så hvis du har lyst til å spille den endelige utgaven på Steam kan du stemme på det der. I tillegg til Windows håper utviklerne å lansere spillet på alle de store konsollplattformene samt mobile plattformer. Shiftlings fikk 1,6 millioner kroner i tilskudd.

Drauger og vikingruner

Det nyannonserte eventyret Draugen, fra Drømmefall Kapitler-skaperne Red Thread Games, fikk også et betydelig tilskudd. Draugen er et førstepersons eventyrspill med skrekkelementer, som foregår blant fjorder og fjell på Nordvestlandet en eller annen gang på 1920-tallet.

Draugen.

Draugen er inspirert av norske sagn og eventyr, og norrøn mytologi, og skal etter planen komme til Windows og Mac OS X, samt de nye konsollene. Spillet fikk 850 000 kroner i tilskudd.

Frostrunen er et annet spill som henter tydelig inspirasjon fra vår egen kultur. Dette er et pek-og-klikk-eventyr som utvikles for iOS, og skal være satt til et autentisk, norrønt miljø. Her får vi utforske detaljerte omgivelser og løse mystiske gåter, og etter hvert begynner grensen mellom virkelighet og mytologi å viskes ut.

Frostrunen er basert på det norrøne diktet Voluspå, og er under utvikling hos Grimnir AS, en utvikler som vil spesialisere seg på å lage spill inspirert av norrøn historie og mytologi. Spillet fikk 800 000 kroner i tilskudd.

Mange andre prosjekter

Hele norges favorittsjørøver, Kaptein Sabeltann, får også nyte godt av statlige midler. Barnespillet Kaptein Sabeltann på nye tokt fikk nemlig hele 1,5 millioner kroner i tilskudd. Spillet utvikles hos Ravn Studio, og lar deg seile fra øy til øy som den bleke sjørøveren.

Markus og måneraketten.
Les også
Anmeldelse: Shiftlings

Ellers fikk mobilspillene Transit Wars og Tetra 500 000 kroner hver. Transit Wars kommer fra Megapop og er et taktisk strategispill med sosiale elementer og nettspilling. Tetra utvikles av Dirtybit, og er et fargerikt kappløp for opp til seks spillere.

«Free-to-play»-spillet Mech Tactics fikk også 500 000 kroner i denne runden, og her lover utvikler Artplant sanntidsstrategi med mektige kamproboter.

Pek-og-klikk-eventyret Markus og måneraketten ble tildelt 300 000 kroner. Spillet kommer fra DigiPilot, og er følger tolvåringen Markus som må redde den pensjonerte, gale vitenskapsmannen Boris fra ondsinnede agenter som forsøker å stjele Boris' oppfinnelse – en månerakett bygd av skrap.

Det siste spillet som fikk støtte er Megasword, fra Henchman & Goon. Dette er et todimensjonalt actionspill inspirert av tegneserier fra åtti- og nittitallet. Megasword fikk 200 000 kroner i tilskudd.

Les også: Greenlight-suksess for norske utviklere
Les også: Syv millioner til norske spill

Siste fra forsiden