Dr Disrespect - Midnight Society

«Dr Disrespect» sparket ut av eget spillstudio etter nye anklager

DrDisrespect/YouTube

Guy Beahm – bedre kjent under aliaset «Dr Disrespect» – ble denne uka tuppet ut av spillstudioet Midnight Society. Beahm var selv med å grunnlegge studioet i 2021, men etter nye anklager mot den omdiskuterte figuren har Midnight Society sett seg nødt til å bryte samarbeidet.

Anklagene er knyttet til Beahms utestengelse fra Twitch i 2020. Ingen av partene gikk noen gang ut med bakgrunnen for utestengelsen, men fire år senere kan svaret har kommet for en dag.

Tidligere Twitch-ansatt Cody Conners gikk nylig ut på X med historien om en som ble utestengt fra strømmetjenesten etter å ha sendt meldinger med seksuelt innhold til en mindreårig. Denne personen skal angivelig ha hatt planer om å møte den mindreårige på TwitchCon-messa, men folk hos Twitch oppdaget meldingen og satt en stopper for det hele.

Conners gikk ikke ut med navn, men mange trakk raskt koblingen til Beahm. Kilder med kjennskap til saken bekreftet så overfor The Verge at historien skal ha handlet om «Dr Disrespect».

Etter hvert som saken fikk mer oppmerksomhet, så altså Midnight Society seg nødt til å ta affære. I et innlegg på X skriver utvikleren at det først antok at Beahm var uskyldig. Etter å ha undersøkt situasjonen selv valgte selskapet imidlertid å bryte samarbeidet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

– Mens disse faktaene er vanskelige å høre og enda vanskeligere å akseptere, er det vår plikt å handle med verdighet på vegne av personene som er involvert, spesielt de 55 utviklerne og familiene som er ansatt hos oss i tillegg til vårt spillersamfunn, skriver Midnight Society.

Beahm tok selv til X i helgen for å kommentere anklagene. Han påpekte at han ikke kunne gå i detalj på grunn av forpliktelser knyttet til forliket han inngikk med Twitch, men sa han ikke har gjort noe galt.

– Jeg gjorde ikke noe galt. Alt dette har blitt undersøkt og lagt bort. Ingen ting ulovlig, ingen ureglementerte handlinger funnet og jeg ble betalt.

Hovedpersonen har ikke uttalt seg siden brudded med Midnight Society. Sammen jobbet de med et Tarkov-lignende skytespill kalt Deadrop.

Siste fra forsiden