Sent i tirsdag kveld klarte de norske spillerne i LGB eSports å kvalifisere seg til årets FACEIT-liga, men ikke helt uten problemer. I den siste og avgjørende kampen mot danske No Problem! hadde lagene store utfordringer med et DDoS-angrep, noe som førte til at kampen ble stoppet, for så å bli startet i all hemmelighet uten strømming og innblikk fra utenforstående.
Slo ut storfavoritten i kvalifiseringen
Kampen ble gjenopptatt med stillingen 11-4 til danskene på første kartet, som var de_cache. Våre norske helter klarte derimot å snu det hele til en 16-14-seier, for så å vinne det andre kartet 16-8.
Dermed er LGB klare for å spise ved samme bord som de største i verden.
På veien til finalen i kvalifiseringen slo de også ut blant andre HellRaisers, som var regnet som en selvfølgelig kandidat til å kvalifisere seg til ligaen.
– Kampen mot HellRaisers var vanskelig, og det var vi fullt klar over da vi så oppsettet til finalesluttspillet i kvalifiseringen. Vi måtte ta ett kart om gangen og ha fullt fokus på vårt eget spill, forteller Morten «zEVES» Vollan til Gamer.no.
Disse skal delta i FACEIT-ligaen:
- Dignitas
- Fnatic
- LGB
- Na`Vi
- NiP
- Team LDLC
- Titan
- Virtus.Pro
FACEIT-ligaen vil pågå gjennom hele 2015, med tre hovedfinaler som høydepunktene. Årets samlede premiepott er på nesten 2 millioner kroner.
– Vi visste at de_inferno kom til å bli et vanskelig kart for oss, med tanke på at vi har hatt en del problemer på det kartet i trening, og det viste seg å stemme. Men med tanke på at de_mirage og de_cache var de neste kartene visste vi at vi hadde en god sjanse. Stemningen på TeamSpeak etter kampen var enestående, og vi hadde alle et stort smil om munnen og var fornøyde med vår prestasjon.
Gutta har dermed nådd ett av flere mål de har satt seg for 2015.
– Følelsen nå etter at vi slo danskene og klarte å kvalifisere oss, er fantastisk med tanke på at vi har oppnådd ett av de flere målene vi har satt oss dette året. En ubeskrivelig følelse med andre ord.
Nystartet lag
– Laget ble startet sent i 2014, hvordan er førsteinntrykket av de andre gutta og organisasjonen som helhet?
– Førsteinntrykket kan egentlig kun beskrives med ett ord: fantastisk. Jeg kjente allerede «Rubino» og «jkaem» godt fra Counter-Strike 1.6-miljøet, men «ensa» og «rain» ble jeg først kjent med en stund etter Global Offensive kom ut, forteller Vollan.
– LGB eSports kom raskt på banen rett før juletid, og vi var selvfølgelig begeistret over å få denne muligheten. De jobber hardt for å oppnå våre mål samtidig som de er veldig samarbeidsvillige. Vi startet laget i desember, og grunnet oppkjøring til jul og andre personlige utfordringer fremover mot helligdagene fikk det sine konsekvenser. Derfor kom vi ikke skikkelig i gang før ut på nyåret.
Nå har nordmennene et klart definert mål: Å bli et lag som kan utfordre de aller beste i verden.
– Målet er uten tvil å bli et av de beste lagene i verden, ett lag som kan utfordre verdenseliten slik som den er i dag. Personlig vet jeg at dette er mulig, fordi vi har så stort potensiale og et individuelt toppnivå som kan konkurrere med de aller beste. Men det må sies at dette er en prosess som kommer til å ta tid. Rom ble ikke bygget på én dag. Planen vår er helt klart og kvalifisere oss til alt som kan spilles, med hovedmål for å kvalifisere oss til de aller største turneringene finansiert av Valve, sier Vollan.
Kjenner på presset
– Som in-game-leder, hvordan takler du presset under hektiske situasjoner?
– Å motivere, fremme selvtilliten, øke stemningen og holde gutta fokusert er noe av det viktigste jeg gjør i spillet. Det jeg sier under en kamp kan ha en påvirkning på andres prestasjoner, og det kan hjelpe oss med å få overtaket i kampen. Jeg kan bokstavelig talt ikke ha en dårlig dag, for da kan det smitte over på de andre på laget noe som ikke er ønskelig fra min side. Jeg blir bedre under press fordi da merker gutta hvor seriøst dette virkelig er.
Vollan er ikke redd for å innrømme at presset er stort.
– Selvfølgelig er det et enormt press. Det er ikke noe poeng å legge skjul på at vi har ekstremt store sko å fylle etter det tidligere laget. Men dette presset kommer vi til å takle og organisasjonen har gjort det klart for oss at ting tar tid og vi har deres fulle støtte.
– Hva bør en norsk, fremadstormende spiller gjøre for å lykkes i Counter-Strike: Global Offensive?
– Det er et spørsmål det er vanskelig å svare på. Jeg tror ikke det er noen fasit på det, men det å prøve seg mot bedre spillere er helt klart en stor fordel. Det kan være en god læring å spille i et fast lag, for å unngå tilfeldige lagkamerater i spillets integrerte kampsystem. Det finnes mange treningsgrupper rundt på Facebook som man kan søke etter kamper på. Man kan også bruke tid på å se demoer av profesjonelle spillere, i tillegg til å se hvordan profesjonelle lag spiller sammen. En ting er å se på, men en annen ting er å få det ut i praksis. Det handler om å mestre flest mulig aspekter av spillet.
Vil du lese mer om dette nye, norske storlaget?
Les vårt intervju med stjernegalleriet i LGB eSports »