Anmeldelse

Ape Escape 2

Det var en gang en tid hvor mennesker og aper levde stillferdig og harmonisk side om side. I likhet med med mye annet, skulle det vise seg at dette ikke skulle var lenge. En superintelligent professor startet et prosjekt hvor han skulle lage ”monkey helmets” (ape-hjelmer). Disse hjelmene gir apene en usedvanlig tilførsel av intelligens.

Side 1
Side 2

Imidlertid går noe veldig galt; den onde apen "Specter" får kloa i disse hjelmene. Menneskets mest hårete scenario er i gang. Dette ble heldigvis ordnet opp i av noen heltmodige personer. Uheldigvis skulle det vise seg at fredstiden ikke skulle vare for lenge. Den onde apen "Specter" har på ny fått tak i hjelmene med en tøff gjeng med aper bak ryggen. Alt er på spill, og noen må ordne opp i dette fort. Til din banfrydede glede, er dette selvsagt noe du skal bryne tiden din på. Velkommen til apeverdenen.

Banana split
I det første spillet i serien, Ape Escape, skulle du som sagt også jakte på de sjarmerende hårballene. Der måtte du reise gjennom tid for å fakke dyrene da "Specter" skulle forandre historien slik at apene regjerte verdenen. Ape Escape var det første spillet på PlayStation som benyttet seg av ”Dual Shock”-teknologien. Dette skapte litt problemer, da disse kontrollene ikke var godt utbredt. For å få nok glede av spillet, måtte spillerne dermed investere en del av pengene fra den utmagrede sparegrisen. Denne gangen har serien teknologien på sin side og serverer et viljesterk og underholdende spill.

Hele spillet er lagt opp til at du skal fange igjen apene, en etter en. Spillet kan enkelt sammenlignes med et hvilket som helst Super Mario-spill eller spillene i Crash Bandicoot-serien. Ape Escape 2 er delt inn i morsomme baner, hvor målet er å fange et viss antall av apene som er der. Dette kan ofte være litt mer problematisk enn man kan tro. Noen av apene er nemlig utstyrt med heftig maskingeværer, mens andre har brukt frihetstiden sin på å lære seg kampsport. Dermed trenger du noen hjelpemidler. Disse hjelpemidlene kalle ”gotcha gadgets”. Det du begynner med er håv og et Star Wars-inspirert lys-sverd som egentlig heter ”stun club”. Ettersom apene havner i håven, øker vanskelighetsgraden og du får også flere hjelpemidler. Radiostyrte biler, sprettert, banan-boomerang, ape-detektor med mer. Hver av ape har ofte sin egen spesielle svakhet. Med litt god tenkning, burde apene rulle inn en etter en. Hvordan apene ser ut og oppfører seg, er ofte relatert til banen du befinner deg på. I et Casino kan du forvente deg å støte på stilfulle aper med penger og skytere. I snøverdenen er det mulig å støte på halvfrosne aper på ski. I en japansk-inspirert bane kan du forvente deg på å finne ninja-aper. De behersker kampsport i stor grad og er nesten garantert i familie, så pass på.

Med tanke på alle apene som skal fanges, lurer nok noen på hvordan produsenten har implementert kontrollstilen. Løsningen er faktisk meget enkel og veldig bra. Den ene analoge knappen brukes til å styre helten med og den andre analoge knappen bruker du til å styre utstyret ditt med. Dette fungerer som sagt, veldig godt. Det er veldig lett å vri seg i den vinkelen du vil og håve inn en ape eller to. De andre knappene; kryss, sirkel trekant og firkant, binder du til de våpnene du oftes bruker. Slik kan du efektivt bytte mellom håven, banan-boomerangen og det du måtte ønske. Som sagt har hver ape sin svakhet. Dette kommer fram ved å bruke ape-detektoren. Der kan du få frem opplysninger om apen som navn (ja, hver ape har sitt eget navn), personlighet, aggresjon, oppmerksomhet, metthet med mer. Dersom en ape er litt sulten, kan du bruke banan-boomerangen til å lokke den mot deg. Skulle apen ha på seg briller, vil det bety at den ser dårlig. Dermed kan du forsiktig snike deg inn og fange den. Imidlertid må du passe litt på. Hvis apene ser deg, løper de enten alt de kan bort fra deg, eller så bruker de all sin energi på å skade deg.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden