Spill får mye negativ oppmerksomhet. Enkelte medier mener nemlig at man risikerer å bli feite, asosiale voldsmenn om spillingen får hjernevasket deg.
Nå har imidlertid et forskningsprosjekt innad i den amerikanske marinen kommet til en litt annen konklusjon. Her konkluderer man med at voksne drar god nytte av å spille.
– Vi har funnet ut at spillere gjør det ti til 20 prosent bedre når det gjelder oppfattende og tenkende evner enn mennesker som ikke spiller, forteller Dr. Ray Perez, forsker hos den amerikanske marinen, ifølge Armed with Science.
Og han fortsetter:
– Vi vet også at spill kan styrke korttidshukommelsen.
Det passer bra i militæret, siden man trenger folk som løser problemer raskt og tenker raskt, dessuten må man være kreativ og tenke utenfor de konvensjonelle rammene. Nettopp her kan spill være en pådrivende faktor.
Ny læringsmetode?
Såkalt "flytende intelligens" var tidligere antatt umulig å trene på etter at man har passert 20 år, spill ser ut til å gjøre denne aldersgrensen ugyldig.
– Vi tror spill styrker dine evner til å fokusere og reagere på stimuli fra verden rundt deg, sier Perez.
Det jobbes fortsatt med å finne ut hvilke deler av hjernen som står ansvarlig for disse positive endringene.
Mulighetene for å bruke spill mer aktivt i treningsprogrammet til den amerikanske marinen blir selvsagt langt større etter denne forskingsrapporten.
– Jeg tror vi nå ser starten på en ny vitenskap innen læring, avslutter forskeren.
Eventuelle fremtidige stillinger som smart romhelt er dermed aktuelle for undertegnede etter å ha spilt en haug med Mass Effect 2 den siste tiden.