Feature

Månedens anbefalte mobilspill

Forrykende og underholdende bilspill blant de utvalgte.

1: Side 1
2: Side 2

Høsten står for tur, kveldene blir mørkere og det begynner å bli kaldere. Ennå klamrer sommeren seg fast med nebb og klør, men den kjemper en tapt kamp.

Foregående måned har nok en gang vært begivenhetsrik på mobilspillfronten. Jeg blir fortsatt imponert over hvor mange spill som kommer i dette formatet hver eneste måned. Og at det i tillegg kommer såpass mange gode spill.

Windows Phone har derimot hatt en treg måned. Heldigvis har Gameloft annonsert at de har 15 titler på vei til plattformen, så det er håp om bedring i tiden framover.

August har gitt oss fargerike prikker, en etterlengtet oppfølger og nok en «endless runner» blant månedens utvalgte spill.

Planter og zombier som alltid.

Plants vs Zombies 2

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Popcap

Last ned Plants vs Zombies 2: iOS (Gratis).

Den etterlengtede oppfølgeren til det enormt populære spillet Plants vs Zombies er endelig kommet.

Spillutvikler Popcap har holdt seg tro til forgjengeren, og alle fans av originalen vil ganske sikkert like dette spillet også. Atter en gang skal blomster plantes, solskinn samles og zombier stoppes. Denne gangen reiser du derimot bakover i tid, noe som gir en rekke ulike miljøer brettene utspiller seg i. Dette gir en fin variasjon i spillet, og har gitt uviklerne mulighet til å krydre litt på utseende til både brett og zombier.

Du må igjen balansere hvilke planter som plantes til hvilken tid. Mer solsikker gir mer solskinn, men gir ikke noe forsvar. For lite av de og for mye skyteblomster gir derimot ikke nok solskinn, som stagger plantingen av nye blomster.

Kontrollene i spillet fungerer flott, du kan enten trykke der du vil plante en blomst, eller dra blomsten til plassen du vil ha den. Vanskelighetskurven i spillet er god, og man blir stadig satt på litt tøffere utfordring. Plants vs Zombies 2 er ikke et vanskelig spill, men byr på nok utfordring til at tiden flyr lett når man spiller.

Den ene, store tingen jeg har å utsette på denne oppfølgeren er hvor presset jeg føler meg til å bruke penger på kjøp i spillet. Når du fullfører en verden, og tror du skal åpne porten får du en ny oppgave. Nå skal du samle stjerner på de samme brettene du allerede har gjort. Dette kan du derimot kjøpe deg fri for. Dermed presses du mer eller mindre til å spille gjennom de samme brettene flere ganger, noe som i for seg ikke er galt, men måten Popcap presenterer det på i dette spillet smaker vondt.

Plants vs Zombies 2 er et godt spill tro til originalen, som hemmes av veldig lite annet enn press til pengebruk.

Heftig bilkjøring.

Asphalt 8

Sjanger: Racing
System: iOS, Android
Utvikler: Gameloft

Last ned Asphalt 8: iOS / Android (Pris 7 kroner.).

Asphalt 8 er ikke et realistisk bilspill. Det er ikke en simulasjon, og prøver heller ikke å være det. Til gjengjeld er det innmari moro, og et av de mest underholdende bilspillene jeg har spilt i dette formatet.

Spillet har en enspillerdel, samt muligheten for å kjøre mot andre over nett. I enspillerdelen får du en rekke ulike utfordringer på mange forskjellige baner. Dette kan være alt fra et helt vanlig, løp til løp der målet er å presse andre av banen før de gjør det mot deg. Variasjonen er god, og gjør at spillet ikke blir monotont og repeterende.

Det finnes litt ulike måter å styre bilen din på. Du styrer ved å vri telefonen den ene eller andre veien. Her kan du styre følsomheten, slik at alle kan finne det som fungerer best for seg selv. Farten kan du la spillet styre automatisk eller du kan trykke på en knapp før å øke farten. Det finnes også en nitro, som gir deg fartsøkning om du trykker på skjermen til rett tid. Etter kort tid sitter kontrollene godt, og du kjører avgårde som om du skulle vært Schumacher selv.

Grafikken i spillet er god, men på ingen måte blant det beste på mobilen. Banedesignet er variert og meget bra, med mange morsomme og utfodrende veier du må kjøre.

Useriøs, lite realistisk og veldig morsom bilkjøring i Asphalt 8, et av de mest underholdende bilspillene i lommeformat.

Tetris i rommet?

Rymdkapsel

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: webbfarbror

Last ned Asphalt 8: iOS / Android (Pris 24 - 27 kroner.).

Rymdkapsel er et minimalistisk sanntids strategispill, der du skal gjøre romskipet ditt klart for neste bølge med fiender.

Skipet bygges i en Tetris-type måte, der du kobler sammen de ulike delene en etter en. Ulike rom gir ulike ressurser, og du trenger en god balanse for å stå imot den neste bølge med fiender som kommer. Mannskap må også plasseres, det er opp til deg å prioritere hvilke oppgaver som er viktigst.

Rymdkapsel har en veldig særpreget og minimalistisk visuell stil, som står utrolig godt til hvordan spillet fungerer. Grensesnittet er smart lagt opp, og du lærer deg fort hvordan alt fungerer. Det er derimot langt fra et lett spill. Bølgene med fiender blir mer og mer vanskelig, og byr på tøffe utfordringer etter hvert.

Det eneste jeg har å utsette på strategispillet er at det ikke gjør den aller beste jobben med å forklare nye spillere hva man skal gjøre. Det er litt prøv-og-feil de første gangene, til du forstår hvordan alt fungerer. Etter å ha spilt en stund, er også starten på Rymdkapsel litt treg. Det tar et godt kvarter før erfarne spillerne virkelig får brynet seg, og før det kan det være litt repeterende og kjedelig.

Imponerende grafikk, kontroller som passer perfekt til den visuelle stilen, og en meget godt strategisk utfordring gjør Rymdkapsel til en av månedens varmeste anbefalinger.

Gripekloen er nyttig.

Mikey Hooks

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Beavertap

Last ned Mikey Hooks: iOS (Pris 14 kroner)

Mikey har fått seg gripeklo, og sammen med et par andre triks må du hjelpe han å forsere brett etter brett på kortest mulig tid.

Er du, som meg, en person som elsker å knipe et sekund her og et sekund der i jakten på bestetid, så er Mikey Hooks helt klart et spill for deg. De korte, intense brettene er sjelden lenger en minuttet, men det er når du har gjort det en gang at moroa virkelig begynner.

Det å lære seg brettene, finne de mest optimale rutene og så få det hele til å klaffe slik at tiden blir bedre enn forrige gang er enormt tilfredsstillende. Banedesignet i spillet er veldig bra, og selv om grafikken ikke er blant det beste så er spillet fornøyelig å hvile øynene på.

Utover gripekloa kan Mikey skli på knærne, på samme måte som fotballspillere gjerne sklir bortover gressmatta etter en scoring. Du kan også styre han til høyre eller ventre med en styrespak på den side av skjermen. Kontrollene er enkle å lære, men kombinert med brettene og hindringene du møter på byr de på en reel utfordring.

Når du spiller et av nivåene på nytt ser du en spøkelsesversjon av din beste tid på det nivået. Dermed blir det hele et lite miniløp, der du jager din egen skygge i jakten på bestetida. Du kan også velge å spille løp mot inntil fire datastyrte motstandere.

Hvis du ikke er tålmodig, eller ikke liker å prøve på nytt og på nytt i jakten på sparte sekunder, er ikke Mikey Hooks noe for deg. Liker du derimot denne type utfordring, er spillet definitivt noe for deg. Mikey Hooks har et bra banedesign, kontroller som fungerer veldig godt og timesvis med innhold å bryne seg på.

Prikk etter prikk.

Dots

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS / Android
Utvikler: Playdots

Last ned Dots: iOS / Android (Gratis).

Det enkle er ofte det beste er det mange som hevder. I dette tilfelle er det helt klart riktig. Dots er ved første øyekast et veldig enkelt spill.

Når du starter spillet, ser du i realiteten tre ulike elementer. En klokke som teller ned fra 60, en poengsum og et spillbrett med små, runde prikker i forskjellige farger.

Ved å koble sammen to eller flere av disse prikkene sammen får du poeng. Hele poenget med Dots er å samle så høy poengsum du bare greier på 60 sekunder.

iOS-versjonen av spillet har vært ute en stund, men med den nye Androidversjonen kommer det også en ekstra spillmodus. Her har du ubegrenset med tid, og målet er å få til den lengste koblingen du kan. Her er det nøye vurdering som står i fokus, i motsetning til det stressende tempoet i den andre modusen.

Dots er såre enkelt, men kjøre alpakka så avhengighetsdannende.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden