Forrige onsdag skrev vi om hvordan den Android-baserte konsollboksen Ouya var tidlig i utviklingsfasen. Målet er tilsynelatende å lage en konsoll med fokus på digital distribusjon, som enkelt skal kunne la utviklere unngå unødvendige kostnader og tungvinte distribusjonsmåter.
Svimlende Kickstarter-suksess
Tirsdag ettermiddag dukket konsollen plutselig opp på Kickstarter, med et planlagt pengemål på 950 000 amerikanske dollar, eller om lag 5,7 millioner norske kroner. Pengegaloppen lot ikke vente på seg, og etter bare en time hadde ivrige konsollsultne spadd opp 164 000 amerikanske dollar.
Over natten greide konsollen raskt å nå målet sitt, og vel så det. I skrivende stund har over 17 000 personer spyttet inn til sammen svimlende 2,15 millioner dollar, langt over dobbelt så mye som prosjektet opprinnelig ønsket seg. Det er likevel 28 dager igjen til Kickstarter-prosjektet erklæres ferdig, så muligheten for at summen vil stige ytterligere er absolutt til stede.
For å sette dette litt i perspektiv tok det Double Fine i underkant av to uker å sanke inn samme beløp som Ouya har skrapt sammen på under 24 timer.
Etterspør idéer
Gjengen bak Ouya oppdaterte Kickstarter-siden med en kommentar etter nattens pengestrøm.
– Vet dere hva dere har gjort? Dere har bevist at konsoller ikke er døde. Dere sjokkerte verden. Og oss, står det øverst i kommentaren.
Nå jobber teamet iherdig med å finne ut hva de kan gjøre med alle de ekstra pengene, og har også lagt ut en idémyldrings-epostadresse slik at hvem som helst kan sende inn gode forslag. De la også ved et skjema der man kan fylle inn opp til fem enkelte spill eller sjangre man ønsker å se på den kommende konsollen. Listen skal så sendes direkte til de utviklerne som har de mest etterspurte spillene.
I motsetning til dagens konsoller skal den karakteristiske Ouya-boksen være helt åpen slik at hvem som helst kan utvikle akkurat det de ønsker. Utviklingsverktøy skal etter planen være inkludert når man tusler hjem med pakken under armen. Det eneste konsollutvikleren spør om er at utviklerne lar en liten del av spillene sine være gratis. Det kan bety en demo, eller noe mer lignende måten gratisspillene League og Legends eller Team Fortress 2 tilbyr ekstra innhold for penger.
Det mangler i hvert fall ikke på interesse for prosjektet, og Ouya-gjengens drøm om en åpen konsoll for alle for under tusenlappen er ett skritt nærmere produksjonsstadiet. Som alltid med Kickstarter-suksessene er det likevel vanskelig å spå om det dukker opp uforutsette dumper på veien til ferdig produkt, men akkurat nå ser det hele svært lovende ut.
Les også: Android-konsoll til under tusenlappen Les også: Kronerulling knuste alle rekorder